چگونه سئوی سایتهای رقبا را بررسی بکنیم؟

شکل یک تصویر
چگونه سئوی سایتهای رقبا را بررسی بکنیم؟
زمان مطالعه: 8 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

همان طور که می دانید در همه صنعت ها رقیب هایی وجود دارد. اگر می خواهید رقبای خود را شکست دهید، باید وب سایت رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید. درواقع شما باید هر قدمی را که رقبای خود برای بهبود کیفیت وب سایت خود انجام می دهند، بررسی کنید. ردیابی ترافیک رقبا، کلمات کلیدی، اشتراک گذاری اجتماعی، ایمیل ها و غیره به شما کمک می کند تا کسب و کار خود را بهبود بخشید. یکی از مهمترین مراحل هنگام قیمت دهی و گرفتن پروژه سئو بررسی سئوی سایتهای رقیب می باشد. منظور از سایتهای رقیب، سایتهایی هستند که در کلمات کلیدی مد نظر شما رتبه های برتر گوگل را دارند. معمولا برای این منظور لینک 1 تا 3 یا صفحه اول مد نظر است. بگذارید با یک کلمه کلیدی این موضوع را باز کنیم. مثلاً فرض کنید بخواهید کلمه کلیدی ” بورسیه ترکیه” را بررسی کنید، اولین مرحله سرچ این کلمه کلیدی در گوگل می باشد.

زمینه فعالیت سایت را مشخص کنید

از بین سه سایت موجود در تصویر بالا، سایت توران پارس که توسط تهران لرن سئو شده بصورت تخصصی در زمینه تحصیل در ترکیه کار می کند، سایت بورس یاب در زمینه تحصیل در خارج از کشور فعالیت می کند و سایت آرتان بورستاپ نیز همانند توران پارس در زمینه تحصیل در کشور ترکیه کار می کند. باید این نکته را مد نظر داشته باشید که سایتهایی که به صورت تخصصی روی یک موضوع کار می کنند نسبت به سایتهایی که چندین زمینه کار می کنند از شانس بالاتری برای گرفتن رتبه برخوردارند.

بگذارید این نکته را با یک مثال دیگه توضیح بدیم که کاملاً متوجه شوید، مثلا سایت دیجی کالا که یک سایت فروشگاهی است در خیلی از کلمات کلیدی بالاست مثلا در زمینه موبایل، کامپیوتر، لوازم جانبی، لوازم برقی، لوازم آرایشی، عطر و ادکلون و… . اگر شما فقط در یکی از این زمینه ها وب سایت داشته باشید خیلی بهتر می توانید رشد بکنید تا سایتی مثل دیجی کالا که در همه زمینه ها کار می کند. خیلی ها فکر می کنند چون دیجی کالا سایت خیلی قوی ای است نمی توان آن را پس زد که این تفکر کاملاً اشتباه است، اگر سایتتان فقط در یک زمینه کاری باشید و سئوی خوبی داشته باشد قطعاً می توانید دیجی کالا را پس بزنید.

بررسی بکنید که رقبا چقدر تولید محتوا کرده اند

تولید محتوا مهمترین بخش سئو هست. شما به واسطه تولید محتوا می توانید به گوگل بفهمانید که زمینه کاری تان چیست، چقدر جدی هستید، آیا می خواید ادامه دهید یا نه، هدفتان رقابت است یا نه و … . معمولاً هر سایتی چه سایت شما یا سایت رقبایتان یک بخش وبلاگ دارند که  می توانید آن را بررسی بکنید و ببینید چقدر تولید محتوا انجام داده اند، محتوایشان منظم تولید شده یا مقطعی بوده، محتوایشان یونیک بوده یا کپی از دیگران بوده، از تصاویر و ویدئوی اختصاصی استفاده کرده اند یا نه و … . با بررسی این بخش می توانید یکی از دلایل پیشرفت رقبایتان را بفهمید. البته بعضی مواقع ممکن است با رقبایی روبرو بشوید که بدون تولید محتوا و فقط با لینک سازی بالا آمده اند. شما بدون محتوا هم  می توانید بالا بیایید منتها هزینه هایتان بیشتر خواهد شد، البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که مهترین مولفه میزان سختی کلمه کلیدی است، یعنی هر چه کلمه کلیدی سخت تر باشد نیاز به محتوای بیشتری دارید تا گوگل با توجه به روند آپدیت بودن سایت شما امتیاز مثبت در نظر بگیرد.

عمر دامنه رقبا را بررسی بکنید

عمر دامنه از زمانی محاسبه می شود که سایت در بستر وب قرار بگیرد و ایندکس شده باشد. عمر دامنه هم یکی از نکاتی است که باید بررسی شود. معمولاً سایتهای قدیمی تر که مدت زمان زیادی در رتبه های بالای گوگل بوده اند و همیشه فعال بودند( تولید محتوا و لینک سازی داشته اند) نزد گوگل محبوب هستند و به راحتی رتبه خود را از دست نمی دهند. اما شما از این ماجرا نترسید، اگر به خوبی کار کنید در مدت زمان کمتر از یک سال هم می توانید خیلی از کلمات سخت را بگیرید.

برای بررسی عمر دامنه یک سایت می توانید از ابزار رایگان https://websiteseochecker.com/domain-authority-checker استفاده بکنید.

البته سایت اول چون دامنه ir دارد پشتیبانی نمی شود ولی قدمتش حدودا 2  سال می باشد. بررسی عمر دامنه می تواند به شما کمک بکند که شناخت کاملی از سابقه فعالیت رقبا داشته باشید.

اعتبار دامنه و پیج  رقبا را بررسی بکنید

برای بررسی اعتبار دامنه و پیج می توانید از سایت moz استفاده بکنید و یا از  ابزار رایگان https://websiteseochecker.com/domain-authority-checker  که در بالا برای بررسی عمر دامنه استفاده کردیم، استفاده بکنید.

عوامل موثر بر اعتبار دامنه (domain authority) و اعتبار صفحه (Page authority) تولید محتوا و لینک سازی می باشند. این نکته را در نظر بگیرید که هر چه که این دو بالا تر باشند به این معنی نیست که باید رتبه بالاتری داشته باشند زیرا ممکن است رقبا یا شما از سایتهایی بک لینک گرفته باشید که اعتبار به سایت داده اند اما هیچ تاثیری روی رتبه کلمه کلیدی نداشته اند.

این تصویر گواه این ادعاست. ما سه نتیجه اول گوگل با کلمه کلیدی “بورسیه ترکیه” را بررسی کردیم. همانطور که  می بیند اعتبار صفحه سایت دوم و سوم 30 می باشد اما سایت اول 22 هست اما اعتبار دامنه سایت اول تقریبا دو برابر هر یک از سایت هاست که نشان می دهد بر روی صفحه اصلی به خوبی کار شده است.

بک لینک های رقبا را کامل بررسی کنید

این مرحله مهمترین قسمت کار است. با ابزارهای حرفه ای بررسی بک لینک های رقبا همانند ahref و moz می توانید سابقه لینک سازی لینک سازی رقبا را به طور کامل بیابید. می توانید بفهمید رقبا در چه تاریخی و در چه سایتی لینک سازی کرده اند، چند تا از لینک هایشان حذف شده، اعتبار ، اسپم اسکور و کیفیت سایتهایی که به رقبا لینک داده اند را ببینید، لینک های مخرب که برایشان ساخته شده ( سئوی سیاه) را ببینید. البته این لینک ها ممکن است توسط خود رقبا ساخته شده باشد و بعد توسط خودشان disavow شده باشد. شما برای لینک سازی می توانید از رقبا تقلید کنید یا سایتهای پیدا بکنید که اعتباری آنها در حد اعتبار بک لینک های سایت رقیبتان باشد. فراموش نکنید که رقبا از شما خیلی جلوتر هستند و برای مبحث لینک سازی عجله نکنید. برای این بخش یعنی بررسی بک لینک های رقبا بهتر است از فایل اکسل استفاده بکنید و بک لینک های هر رقیب را درون یک sheet قرار بدهید، سپس بک لینک های اسپم یا مخرب را از میانشان حذف بکنید. بعدش لینک های رایگان را از لینک های پولی جدا کنید، منظور از سایتهای رایگان سایتهایی است که بدون پرداخت هزینه می توانیم درونشان لینک سازی بکنیم و سایتهای پولی سایتهای فروش رپورتاژ و بک لینک هستند مثل خبرگذاری ها، سایتهای هم موضوع و … .

آشنایی با ابزارهای بررسی سئوی سایتهای رقیب

 در اینجا لیستی از بهترین ابزارهای تجزیه و بررسی سئو رقیبان، برای کمک به شما در ایجاد بالاترین ROI (نرخ بازگشت سرمایه) آمده است.

ابزار SEMRush

SEMrush یکی از ابزارهای کاربردی برای تجزیه و تحلیل رقبای سئو است که در تحقیقات کلمات کلیدی و همچنین ردیابی رقبای شما کمک می کند.
اگر یک وبلاگ نویس جدید هستید، توصیه می کنم از نسخه رایگان آن برای آزمایش ویژگی هایش استفاده کنید. با استفاده از SEMRush، می توانید بک لینک ها، ترافیک، کلمات کلیدی ارگانیک، صفحات برتر و بسیاری موارد دیگر را بررسی نمایید. این ابزار مجموعه ای از ابزارهای بازاریابی محتوا را ارائه می دهد که به شما کمک می کند تا محتوای خود را بهینه نمایید.

ابزار SpyFu

SpyFu یک ابزار عالی و قدرتمند بررسی سئو رقیبان است که به شما کمک می کند تا داده های کلمات کلیدی وب سایت رقیب خود را بررسی نمایید. SpyFu به شما کمک می کند از رقبای خود جلوتر بزنید. با کمک این ابزار می توانید بررسی اجمالی SEO، تحقیقات PPC، تحقیق کلمات کلیدی، بک لینک ها و غیره را انجام دهید.

ابزار Ahrefs

Ahrefs یک ابزار سئو با رتبه برتر است که توسط وبلاگ نویسان و کارشناسان سئو برای تجزیه و تحلیل وب سایت استفاده می شود. با کمک Ahrefs می توانید کلمات کلیدی با رتبه برتر، ترافیک، رتبه سایت، بک لینک ها، کلمات کلیدی ارگانیک، دامنه ارجاع و… را در سایت های رقبا بیابید. این ابزار از 10 موتور جستجو برای تحقیقات کلمات کلیدی از جمله گوگل، یوتیوب، آمازون و غیره پشتیبانی می کند و برای درک بهتر، بک لینک ها و نمودارهای رشد ترافیک را نمایش می دهد.

 ابزار WhatRunsWhere

یکی از بهترین نرم افزارهای تجزیه بررسی سئو رقیبان است که به شما کمک می کند تا تبلیغات خود را برای سرنخ ها و تبدیل های بیشتر بهبود بخشید.
با کمک این ابزار می توانید تبلیغ رقیب خود را تجزیه و تحلیل کنید و یک تبلیغ بهبود یافته برای وب سایت خود ایجاد کنید.

 رتبه بندی SE

رتبه بندی SE به شما امکان می دهد تا رتبه بندی رقبای خود را با کلمات کلیدی، ترافیک و غیره پیگیری کنید. با استفاده از این ابزار گزارش هایی با جزئیات زیاد دریافت خواهید کرد. به ‌طور پیش‌ فرض، 10 وب‌ سایت برتر را برای عبارت جستجو یا کلمات کلیدی نمایش می ‌دهد و اگر می ‌خواهید هر وب ‌سایت دیگری را ردیابی کنید، باید وب ‌سایت را در تب «رقبای اصلی» اضافه نمایید. به این ترتیب می توانید وب سایت رقیب را با جزئیات بیشتری تجزیه کنید.
همچنین  می توانید این ابزار را با Google Analytics و کنسول جستجو ادغام کنید.

 ابزار Serpstat

یک ابزار هک رشد برای بازاریابان دیجیتال است که به شما کمک می کند تا رقبا را برای SEO، PPC و بازاریابی محتوا تجزیه و تحلیل کنید. این ابزار دارای پایگاه داده ای از 100 میلیون کلمه کلیدی، 200 میلیون توصیه جستجو و 180 میلیون آگهی است.
این ابزار تبلیغات رقیب شما را تجزیه و تحلیل کرده و فرصت های جدیدی را پیدا می کند و شما می توانید رقبای برتر خود را به راحتی شناسایی نمایید.

 ابزار WooRank

بهترین ابزار SEO رایگان است که نکات سئوی زیادی را برای وب سایت شما ارائه می دهد تا در نتایج جستجوی گوگل رتبه بالایی کسب کند. با کمک این ابزار می توانید به بررسی سئو رقیبان بپردازید.

ابزار UberSuggest

ابزاری است که توسط نیل پاتل توسعه یافته است. با این ابزار می توانید با هدف قرار دادن کشور به جستجوی کلمات کلیدی نیز بپردازید. همچنین با کمک این ابزار، می‌ توانید از صفحه‌ های رتبه ‌بندی برتر وب‌ سایت، بررسی اجمالی ترافیک، داده‌های بک لینک و غیره استفاده کنید.

مانیتور SEO

SEO Monitorابزاری عالی برای تجزیه و بررسی سئو رقیبان است. با کمک این ابزار می توانید با تجزیه و تحلیل داده های وب سایت یا وبلاگ خود، عملکرد سئو را بهبود ببخشید.
همچنین با SEO Monitor می توانید بک لینک ها، رتبه بندی کلمات کلیدی، نمای کلی رتبه بندی، تجزیه و تحلیل ترافیک و… هر سایتی را بررسی کنید. این به شما کمک می کند تا وب سایت خود را برای موتورهای جستجو مانند گوگل بهینه نمایید.

خلاصه

ما در این مقاله ابزارهای مناسب برای بررسی سئو رقیبان را معرفی کردیم. شما می توانید با توجه به نیازها و سلیقه خود بهترین مورد را نصب کنید.
با انجام تجزیه و تحلیل رقبا، می توانید فرصت های جدیدی را پیدا کرده و تجارت خود را تقویت کنید. همچنین با کمک این ابزارها می توانید رتبه بندی کلمات کلیدی، خطاهای فنی، ترافیک، تاریخچه رتبه بندی، داده های بک لینک و بسیاری موارد دیگر را بررسی نمایید.

3 نظر

    1. من به شخصه بخوام بدون ابزار پولی کار کنم، اون کلمه کلیدی را سرچ می کنم و ده رقیب اصلیم را بررسی می کنم و اعتبار دامنه، تعداد و کیفیت بک لینک هاشون و میزان محتواشون رو بررسی می کنم. بعد از بررسی می توان میزان سختیش رو فهمید. همین گوگل ترند ابزار بدی نیست که میشه با مقایسه کلمات کلیدی بفهمیم کدومش بیشتر جستجو میشه البته این ابزار برای ارائه میزان سختی ساخته نشده اما گاهی موارد میتونه کارایی داشته باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *