ایندکس گوگل چیست؟ دلایل ایندکس نشدن سایت و معرفی راه حل ها

شکل یک تصویر
ایندکس گوگل چیست؟ دلایل ایندکس نشدن سایت و معرفی راه حل ها
زمان مطالعه: 17 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

ایندکس شدن یک سایت در گوکل به چه معناست؟ اولین اصل دیده شدن یک سایت در جستجوی کاربران و قرار گرفتن آن سایت در صفحه 1، ایندکس شدن آن سایت در گوگل است. در صورتی که گوگل سایتی را ایندکس نکند؛ شانس دیده شدن آن در نتیجه جستجوی کاربران کاملا از دست خواهد رفت و هیچگونه ترافیکی را از طرف موتور جستجوگر گوگل دریافت نخواهد کرد. در این مقاله تلاش می کنیم در ابتدا برای مخاطب مفهوم ایندکس گوگل را تشریح نموده و بعد از آن نحوه بررسی ایندکس شدن صفحات یک سایت در گوگل را آموزش دهیم. همچنین  دلایل ایندکس نشدن سایت را به مراه رفع این مشکل توضیح میدهیم.

ایندکس گوگل چیست و چه اهمیتی دارد؟

ایندکس گوگل ( Google Index ) پایگاهی از همه سایت های مختلف در اینترنت است که به وسیله رباتهای گوگل مورد بررسی و مشاهده قرار گرفته و سپس بوسیله همین ربات ها برای استفاده از نتایج جستجو در یک پایگاه جامع داده ذخیره شدند. هر صفحه قبل از نمایش در صفحات نتایج جستجوی گوگل ابتدا باید ایندکس شده باشد. در نتیجه اگر صفحه ای ایندکس نشود در نتایج جستجوی کاربران در گوگل نمایش داده نمی شود. بنابراین اگر بخواهیم یک تعریف کلی از ایندکس را ارائه کنیم در واقع همان ثبت سایت در گوگل است.

مراحل ایندکس شدن یک سایت در موتور جستجوگر گوگل 

  • خریدن یا ( Crawling ): ربات های گوکل بگونه ای طراحی شده اند که صفحات وب را مورد بررسی قرار داده و دنبال محتواهای بروز رسانی شده یا جدید هستند.
  • فهرست کردن ( Indexing ): گوگل صفحات مختلف بارگذاری شده را بخوبی مورد آنالیز قرار داده سپس در یک پایگاه بزرگ ذخیره سازی می نماید.
  • رتبه بندی ( Ranking ): الگوریتم های گوگل منظم ترین و بهترین صفحات وب سایتها را از ایندکس خود انتخاب نموده و برای کاربران به نمایش خواهند گذاشت.

ایندکس شدن و دریافت رتبه یک سایت در گوگل دو مقوله متفاوت و جدا از هم می باشند. ایندکس شدن را می توان همانند حضور در یک رقابت فرض نمود و افزایش و دریافت رتبه را همانند برنده شدن دانست. در نتیجه درمی یابیم، ایندکس شدن سایت در گوگل برای جذب ترافیک و مشتری از اهمیت بیشتری برخوردار است.

چگونگی بررسی وضعیت ایندکس شدن سایت در گوگل

راه و روش های گوناگونی برای اینکه بفهمیم گوگل یک سایت را ایندکس کرده یا خیر، وجود دارد. در این قسمت به اختصار چند روش را عنوان می کنیم.

1- استفاده از دستور ( :site ) در گوگل

  برای اینکه بخواهیم یک سایت را از نظر ایندکس شدن در گوگل مورد بررسی قرار دهیم: در ابتدا گوگل را باز کنید سپس دستور Site:  را وارد نمایید. به عنوان مثال برای ایندکس سایت تهران لرن در گوگل کافی است این عبارت را وارد کنید:

Site:Tehranlearn.com

 همانطور که در تصویر بالا می بینید ما با وارد کردن Site:Tehranlearn.com سایت تهران لرن را می بینم که در نتایج گوگل قابل مشاهده (ایندکس)است. اگر سایت ایندکس نبود یک پیغام خطا می دهد. در صورتی که قصد دارد یک صفحه خاص را از نظر ایندکس شدن مورد بررسی قرار دهید؛ فقط کافی است آدرس آن صفحه رارا در ادامه دستور site:  وارد نمایید در صورتی که هیچ نتیجه ای مشاهده نشد نشانگر این است که این صفحه به وسیله گوگل ایندکس نشده است. به عنوان مثال: برای تفهیم بیشتر وضعیت ایندکس صفحه آموزش لینک سازی وب سایت تهران لرن مورد بررسی قرار گرفته است.

استفاده از این روش (:site) به گفته گوگل یک روش دم دستی بحساب می آید و نتایج دقیقی در پی نخواهد داشت. اگر به دنبال بررسی دقیق صفحات و دلایل ایندکس نبودن صفحات سایت هستید بهترین روش استفاده از گوگل سرچ کنسول می باشد.

2- بررسی ایندکس سایت در گوگل سرچ کنسول

 گوگل سرچ کنسول ابزاری است که می توان با آن نحوه عملکرد سایت در گوگل را مشاهده نمود. در صورتی که با این ابزار آشنا نیستید بهتر است سایت خود در ابزار گوگل سرچ کنسول ثبت بکنید. این ابزار رایگان بوده و استفاده از آن برای اشخاصی که میزان بازدید سایتشان در اولویت قرار دارد توصیه می شود. برای بررسی صفحات ایندکس شده در سایت کافی است به بخش   Indexing  در گوگل سرچ کنسول رفته و گزینه pages را انتخاب نمایید.

 در این بخش باید به تعداد صفحات ایندکس شده توجه نمایید به عنوان مثال: اگر در سایت خود بیش از 250 محصول (صفحه) داشته باشید و تنها 100 صفحه ایندکس شده است، این مفهوم را می رساند که در ایندکس شدن سایت شما مشکل وجود دارد و باید دلیل ایندکس نشدن صفحات مورد بررسی قرار گیرد.

یا اگر میزان کل صفحات و دسته بندی محصولات سایت شما عدد 300 باشد ولی شما تعداد بیشتری صفحه ایندکس شده در سایت خود داشته باشید این مسئله هم یک مشکل می باشد که باید مورد بررسی قرار گرفته تا مشخص شود چه صفحاتی به وسیله گوگل به صورت اضافی ایندکس شده‌ اند. صفحاتی که به صورت اضافه ایندکس شده باشند وقت و انرژی ربات گوگل را از بین می برد. این یک نکته بسیار مهم در بهینه سازی بودجه خزش خواهد بود.

 در صورتی که می خواهید وضعیت ایندکس شدن یک صفحه به خصوص یک صفحه از سایت را بررسی نمایید استفاده از ابزار بازرسی به آدرس ( url inspection tool ) در گوگل سرچ کنسول را به شما پیشنهاد می نماییم. برای این منظور طبق تصویر زیر در قسمت نوار بالایی گوگل سرچ کنسول آدرس صفحه مورد نظر را وارد کنید. در صورتی که صفحه مورد نظر ایندکس شده باشد با این پیام روبرو خواهید شد: URL is on Google  اگر این صفحه بروز رسانی شده باشد با لمس Request Indexing درخواست بررسی مجدد صفحه را بدهید. این نکته را فراموش نکنید که درخواست ایندکس متوالی هیچ تاثیری در ایندکس صفحه بوسیله گوگل نخواهد داشت.  توصیه می شود بعد از درخواست ایندکس حداقل یک روز صبر کنید تا نتیجه را مشاهده نمایید.  

اگر صفحه مورد نظر شما ایندکس نشده باشد با این پیام روبرو هستید: URL is not on Google اگر یک صفحه از سایت یا صفحاتی از یک سایت ایندکس نشده باشد شما می توانید در گوگل این موضوع را ثبت کنید. همچنین در این روش شما قادرید به گوگل اطلاع رسانی کنید که یک محتوای جدید در سایت مورد نظر منتشر شده است، یا اینکه یک مطلبی را به روز رسانی کرده اید. در نظر داشته باشید درخواست دادن ایندکس نمی تواند  مشکلاتی که باعث می شود ایندکس شدن بعضی از صفحات یا خود سایت به تعویق بیفتد بر طرف شود. در صورتی که بطور متوالی درخواست ایندکس شما با موفقیت روبرو نشده و نتیجه مطلوب حاصل نشد باید دلیل ایندکس نشدن و راه و روش های بر طرف نمودن این مشکل را امتحان کنید.  

البته دلایل گوناکونی برای ایندکس نشدن یک سایت یا بعضی از صفحات آن وجود دارد که در ادامه به بررسی بعضی از آنها به اختصار می پردازیم و راهکارهایی برای شما عنوان می کنیم.

دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل

طی بروزرسانی انجام شده توسط الگوریتم گوگل در ماه می سال 2020، ایندکس شدن در گوگل کمی دشوارتر شد و گوگل وسواس بیشتری را در ایندکس نمودن مطالب در نظر گرفت. بنابراین در صورتی که مشکل ایندکس شدن محصولات یا صفحات و محتواهای سایت خود در گوگل را دارید حتما برای برطرف نمودن این مشکل اقدام کنید، چرا که در برخی موارد دلایل ایندکس نشدن سایت ممکن است کمی برایتان پیچیده باشد. در ادامه بصورت مرحله به مرحله و متوالی به بررسی هریک از این دلایل و نحوه از میان برداشتن آنها می پردازیم.

1-دستورات اشتباه در فایل ربات

این فایل ربات که یک فایل متنی است طوری طراحی شده است که می تواند به موتورهای جستجو اعلام می نماید که اجازه دسترسی به کدام صفحه را خواهند داشت. گاها امکان دارد دستورالعمل هایی درون سایت وجود داشته باشد که ازخزیده شدن صفحه بوسیله ربات گوگل جلوگیری نموده و مانع ایندکس شدن سایت هستند. شما می توانید با اضافه نمودن واژه robots.txt به قسمت انتهایی آدرس وبسایت مورد نظر فایل ربات را ببینید. به عنوان مثال: فایل ربات وبسایت تهران لرن بدین شکل است:

https://tehranlearn.com/robot.txt

 فایل ربات سایتتان را باز نموده و مطمئن شوید دستوری مانند دو دستور زیر وجود ندارد.

User-agent: Googlebot
/ :Disallow 
* :User-agent
/ :Disallow 

این دو نمونه دستور به گوگل اطلاع رسانی می کنند که ربات ها اجازه دسترسی به هیچکدام از صفحه های سایت را نخواهد داشت. برای برطرف کردن این مشکل کافی است این دو خط را حذف کنید. اگر این دو دستور در فایل ربات وجود داشته باشد با وارد کردن آدرس صفحه در سایت با خطای    “Crawl allowed? No: blocked by robots.tx“  رو به رو می‌شوید که این مفهوم را به کاربر می رساند که دسترسی گوگل به این صفحه بسته شده است.  اگر شما با فایل ربات آشنا نیستید باید گفت دستورات موجود در این فایل برای سوی سایت بسیار اهمیت داشته و مهم است. بنابرین در صورتی که تغییرات اشتباه در سایت وجود داشته باشد می تواند سئوی سایت را با مشکلات زیادی مواجه نماید. 

2-وجود تگ Noindex در صفحات

گوگل این قابلیت را دارد که شما از آن درخواست نمایید تا صفحاتی از یک سایت را ایندکس نکند. همچنین راهکارهایی وجود دارد تا شما از ایندکس شدن صفحه هایی که دارای اطلاعات محرمانه‌ ای هستند جلوگیری کنید. یکی از این روش ها، استفاده از متا تگ  Noindex به صورت زیر است:

<“meta name=”robots” content=”noindex>

<“meta name=”googlebot” content= “noindex>

این متا تگ ها که ربات هستند و به موتورهای جستجوگر اعلام می نمایند که نباید محتوای این صفحه را ایندکس کنند. این تگ در بخش head صفحه قرار می گیرد. برای برطرف کردن این مشکل باید شما این گزینه را پاک کنید. اگر سایت شما با یک زبان برنامه نویسی خاصی نوشته شده است از برنامه نویس درخواست کنید این مورد را بررسی نماید یا اگر سایت شما وردپرسی است راه حل و بررسی این مشکل را در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.

بررسی و حل مشکل تگ noindex  در سایت های وردپرسی

 اگر شما از افزونه های وردپرسی مانند: یوست سئو یا رنک مث  استفاده می کنید این امکان برای شما وجود دارد تا بتوانید از ایندکس شدن بعضی از صفحه ها جلوگیری نمایید یا اگر برخی از صفحات ایندکس نمی شوند باید تنظیمات این افزونه ها را مورد بررسی قرار داده تا در صورتی که در تنظیمات این افزونه اشتباهاتی وجود داشته باشد آن را برطرف و اصلاح نمایید و از noindex شدن صفحه جلوگیری کنید.

حل مشکل در افزونه یوست سئو

برای حل این مشکل نیاز است شما به بخش تنظیمات افزونه یوست سئو مراجعه نموده و سربرگ انواع محتوا را در بخش بهبود ظاهر جستجو نمایید با مراجعه به این بخش شما می ‌توانید برای محتواهای گوناگون noindex  را فعال نموده و از نمایش آنها در موتورهای جستجوگر جلوگیری کنید. یا اگر قصد ایندکس شدن یک قسمتی از محتوای صفحه یا سایت را دارید باید، تنظیمات ( نمایش در جستجو ) را فعال نمایید.

تنظیمات فوق را می توانید در همه بخش ها، نوشتار، برگه ها و محصولات ووکامرسی انجام دهید. شاید بخواهید از ایندکس شدن یک صفحه یا نوشته یا برگه خاص در وردپرس جلوگیری کنید.  در این صورت باید شما به بخش ویرایش نوشته، برگه یا محصول رفته و بر روی گزینه ی یوست سئو کلیک کنید. برای اینکه این بخش ایندکس شود شما در بخش پیشرفته با این اصطلاح ( به موتورهای جستجوگر اجازه نمایش نوشته در نتایج جستجو را خواهید داد؟ ) روبرو هستید که باید آن را بر روی گزینه خیر قرار دهید. اگر یکی از صفحه های سایت مشکل ایندکس شدن را داشته باشد در تنظیمات اجازه نمایش در موتورهای جستجو را بر روی گزینه بله قرار دهید.

حل مشکل در افزونه رنک مث

اگر شما یکی از کاربرانی هستید که از افزونه رنک مث برای سئو و بهینه سازی سایت وردپرسی استفاده می کنید، می توانید به بخش عنوان ها و متا در تنظیمات رنک مث رفته و در بخش انواع پست ها برای محتوا های مختلف تنظیمات ایندکس شدن را بررسی نمایید. به عنوان مثال:  اگر می خواهید تمام نوشته های سایت شما ایندکس شود، تنظیمات را روی نمایه سازی قرار دهید در غیر این صورت تنظیمات بر روی noindex قرار داده می شود.تنظیماتی که توضیح دادیم به روی همه نوشته ها، برگه ها و محصولات ووکامرسی قابل انجام است. امکان دارد شما بخواهید از ایندکس شدن یک نوشته، صفحه یا برگه خاص در وردپرس جلوگیری نمایید، برای انجام این کار به بخش ویرایش نوشته، برگه یا محصول بروید و برروی آیکون رنک مث که در تصویر نشان داده شده است رفته و کلیک نمایید،  سپس از سربرگ پیشرفته می‌توانید تنظیمات ایندکس شدن و ایندکس نشدن را برای یک نوشته، برگه، محصول تنظیم کنید.

۳- مشکل در نقشه سایت

سایت مپ یا نقشه یک سایت، فایلی با پسوند XML   می باشد  که تمام مطالب مهم که بر روی سایت بارگزاری شده را فهرست نموده و نحوه ارتباط صفحه های گوناگون را به نمایش می گذارد.  بنابراین هر فایل یا صفحه ای را که می خواهید در گوگل نمایش داده شود در ابتدا باید در این نقشه سایت قرار بگیرد. اگر شما صاحب یک سایت باشید دوست دارید که گوگل همه صفحه های سایت شما را دیده و فهرست نماید ولی گاهاً بعضی از صفحات دارای لینک داخلی نیستند و این موضوع باعث دشوار شدن کار برای ربات خزنده گوگل شده و نمی تواند صفحات را پیدا کند. نقشه سایت به پیدا کردن صفحه های گوناگون سایت شما به وسیله ربات گوگل کمک می کند. در اولین مرحله باید برای سایت نقشه سایت ایجاد کنید و در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید. 

اگر بخواهیم بررسی کنیم که یک صفحه در نقشه سایت وجود دارد یا خیر می توانیم آدرس صفحه را در گوگل سرچ کنسول وارد نماییم.  

۴- مشکل در تگ کنونیکال Canonical

این تگ یک کد html  می باشد که در قسمت head صفحه قرار گرفته و به موتورهای جستجو  اصلی ترین و مهم ترین نسخه یک محتوا را معرفی می نماید. تگ Canonical یک قطعه کد شبیه به کد زیر است:

</”Link reL=”canonical” href=”page addressl>

 زمانی که از یک صفحه چندین نسخه همسان موجود باشد گوگل تنها یکی از آنها را به عنوان نسخه اصلی در فهرست خود ذخیره می کند.  به این عمل canonicalization  اطلاق می شود و URL   انتخاب شده به عنوان نتیجه جستجوی کاربران برای آنها به نمایش گذاشته می‌ شود.

یکی از راحت ترین روش ها برای اینکه بفهمیم گوگل یک صفحه را چگونه ایندکس کرده و چه صفحه ای را به عنوان نسخه اصلی انتخاب نموده مراجعه به ابزار URL Inspection Tool  گوگل سرچ کنسول می باشد  .برای انجام این کار آدرس صفحه را در فیلد بالای گوگل سرچ کنسول وارد نمایید. این ابزار به آسانی صفحه ای که توسط گوگل به عنوان صفحه اصلی انتخاب شده است را نشان خواهد داد.

چرا تگ کنونیکال برای سئو مهم است؟

توجه داشته باشید گوگل محتوای تکراری را نمی پسندد و محتوای تکراری انتخاب خزنده گوگل را در موارد ذیل دشوار می نماید:

  • کدام نسخه از یک صفحه باید توسط گوگل ایندکس شود؟
  • کدام نسخه از صفحه یک سایت در کلمات کلیدی مرتبط قرار است در نتایج جستجو نمایش داده شود؟
  • اعتبار لینک های ورودی ما بین چندین صفحه تقسیم شده یا به یک صفحه انتقال یابند.

 در صورتی که از تگ canonical به خوبی استفاده شود بیشتر این مشکلات حل می شوند، شما با این تگ می توانید به گوگل اطلاع رسانی نموده که کدام صفحه را باید رتبه بندی و ایندکس کند و اعتبار لینک ها را به کجا منتقل نماید.  اگر شما این کار را انجام ندهید خود گوگل تشخیص محتوای اصلی را بر عهده خواهد داشت. توصیه می کنیم این عمل را به گوگل نسپارید چرا که امکان دارد نسخه ای را به عنوان محتوای اصلی در نظر بگیرد که آن مورد تایید شما نباشد.

هر زمان نیاز به مشاهده تک کنونیکال مورد استفاده در هر صفحه را داشتید ابتدا صفحه را باز کنید سپس در مرورگر خود بار فشار همزمان دکمه‌ های ctrl+U  سورس کد آن صفحه را مشاهده و تگ canonical را طبق تصویر زیر مشاهده کنید:

ولی اگر سایت شما وردپرسی باشد افزونه های سئو بشکل خودکار برای هر صفحه تگ کنونیکال را اضافه کرده و به همان صفحه ارجاع خواهد داد.

۵- مشکل در لینک های داخلی

لینک های داخلی ( Internal Links )  به عنوان یک راهنما نقش مهمی را برای درک بهتر گوگل از موضوعات سایت ایفا می کنند و  رتبه های بهتری دریافت می کنند.

در برخی موارد لینک های داخلی با ایجاد سه مشکل اصلی باعث ایندکس نشدن صفحات سایت می شوند این سه مشکل به شرح زیر است:

  • لینک های داخلی دارای خصوصیات nofollow هستند:

لینک های نوفالو اعتبار را انتقال نداده و به گوگل می‌گویند لینک های داخلی را دنبال نکند. اگر از لینک nofollow داخلی استفاده کردید این امکان وجود دارد که صفحه هدف را نادیده گرفته و آن صفحه ایندکس نشود بنابراین مطمئن شوید لینک های داخلی ارجاع دهنده به صفحه هایی که ایندکس شدن آنها مهم است nofollow نباشد.

  • صفحات به بیشتر از سه کلیک برای دسترسی نیاز دارند:

اگر یک صفحه یا چندین صفحه در سایت وجود دارد که برای دسترسی کاربران به آنها از صفحه اصلی سایت نیاز به بیش از سه کلیک خواهد بود احتمال اینکه ایندکس نشود وجود دارد بنابراین بهتر است لینک های داخلی بیشتری برای این صفحات ایجاد نمایید.

  • صفحات یتیم در نقشه سایت:

صفحه هایی از یک سایت که هیچ لینک داخلی به آنها ارجاع نمی دهد را صفحه‌ی یتیم می نامند. این صفحات امکان ایندکس شدنشان بسیار ضعیف و دور از انتظار می باشد، بنابراین برای جلوگیری از این مشکل لینک های ارجاع دهنده به این صفحات را بیشتر کنید.

۶- محتوای بدون کیفیت و ناقص

هدف اصلی گوگل ارائه نمودن محتوای با کیفیت به کاربران در زمان بسیار کم است بنابراین تلاش کنید برای ارائه بهترین محتوا به کاربران تمرکز کرده تا شانس ایندکس شدن سایت و صفحات آن بیشتر شود.  از آنجایی که گوگل برای ارزیابی محتوا بسیار سختگیرانه عمل می کند و سایت ها همواره با یکدیگر در حال رقابت هستند از تولید محتوا مفید و بهینه سازی آنها نیز در جریان است.  علاوه بر تولید محتوای جدید روی بهبود آنچه در سایت تان بارگذاری می کنید تمرکز داشته باشید. در صورتی که تمامی موارد فنی که باعث ایندکس نشدن مطالب سایت می شوند را مورد بررسی قرار دادید ولی همچنان مشکل ایندکس شدن صفحه های سایت را دارید به احتمال بسیار زیاد محتوای بی کیفیت سایت یکی از اصلی ترین دلیل ایندکس نشدن صفحه یا صفحاتی از سایت شما است.

محتوای بی کیفیت سایت یکی از اصلی ترین دلیل ایندکس نشدن صفحه یا صفحاتی از سایت ها می باشد.

بنابراین صفحات سایت خود را مورد بررسی و ارزشیابی قرار دهید و شخص خود را مخاطب قرار داده و بپرسید آیا محتوای این صفحه ارزشمند می باشد؟  آیا کاربران در این صفحه پاسخ سوالات و نیاز های شان را پیدا خواهند نمود؟ اگر صفحه یا صفحه هایی را دارید که محتوای آنها بی کیفیت یا قدیمی شده یا آنها را به روز رسانی نموده یا حذف کنید. همچنین می توانید با استفاده ازتگ Noindex یا تنظیمات فایل ربات از تلف شدن وقت گوگل برای خریدن در این صفحه ها جلوگیری کنید.

۷- محتوای تکراری

محتوای تکراری یا ( Duplicate content) نشان دهنده محتواهای یکسان و مشابه که در چندین صفحه از سایت شما یا سایر سایت ها دیده می شود. وجود محتوای تکراری برای گوگل گمراه کننده است. همین محتوای تکراری یکی از اساسی ترین مشکلات سایت های فروشگاهی است، که باید راهی پیدا کنند  تا به گوگل بفهمانند کدام قسمت از سایت خود را ایندکس نماید یا از کدام قسمت صرف نظر کند.  همچنین قرار داشتن یک محصول در دسته بندی های گوناگون می تواند یکی از اصلی ترین دلیل ایجاد محتوای تکراری در سایت فروشگاهی باشد، برای واضح تر شدن مثال محتوای تکراری در سایت فروشگاهی، وجود داشتن بعضی از محصولات با عکس عنوان و توضیحات یک شکل است.  علاوه بر این فیلتر هایی که در سایت فروشگاهی وجود دارند در صورت اضافه نمودن پارامترها به بخش انتهای آدرس سایت قادرند به ایجاد محتوای تکراری دامن بزنند.

 محتواهای یکسان از شانس ایندکس شدن بسیار کمی برخوردارند یا در صورت ایندکس شدن با سایر محتواها رقابت تنگاتنگی خواهند داشت. برای برطرف کردن این قبیل از مشکلات می توان از دستور فایل ربات تگ canonical  و به روز رسانی محتوایی بهره برد. 

۸- ضعف در بک لینک

با توجه به اینکه لینک سازی یکی از مهمترین پایه های سئو  سایت است بسیاری از اشخاص بر این باورند (باور مدیر این وب سایت) که لینک سازی بیش از 70 درصد موفقیت در سئو سایت را تضمین نموده و به کمک لینک های ورودی یا بک لینک گوگل قادر خواهد بود صفحات سایت شما را کشف کند. همچنین هر لینک می تواند اعتبار برای صفحه داشته باشد، در نتیجه اگر لینک از یک سایت معتبر باشد آن صفحه بسیار سریعتر ایندکس شده و تاثیر مثبت بر روی رتبه سایت خواهد داشت.

۹- سایت با دستگاه های موبایل سازگار نیست

سازگاری سایت با موبایل یکی از اصلی ترین اصول در بهینه سازی موتورهای جستجوگر می باشد. در حال حاضر بیشتر کاربران از دستگاه تلفن همراه برای بازدید از سایت و جستجو در گوگل استفاده می نمایند. بنابراین سازگاری سایت با موبایل و Responsive بودن برای گوگل مهم است. در نتیجه اگر محتوای سایت شما هر اندازه با کیفیت باشد ولی سایت شما برای نمایش در تبلت یا تلفن همراه بهینه سازی نشده باشد جایگاه و رتبه دلخواه را هیچ وقت نمی گیرد.

 برای اینکه این مسئله را مورد بررسی قرار دهید آدرس صفحه یا صفحاتی از سایت که با مشکل ایندکس شدن مواجه هستند را در ابزار Mobil friendly test وارد کنید اگر سایت شما با تلفن همراه سازگاری داشته باشد  پیغامی Page is Mobile Friendly دریافت می‌کنید. در صورت عدم سازگاری سایت با موبایل پیغام Page isn’t usable on mobile می دهد و باید به فکر برطرف کردن این مشکل باشید و از یک طراح سایت حرفه ای درخواست کنید این مشکل را حل کند.

۱۰- سرعت بارگزاری پایین سایت

سرعت سایت یک المان مهم برای رتبه بندی سایت در گوگل می باشد.  همه ما تجربه کار با وب سایت های کند را داشته ایم. هدف گوگل رضایت کاربرانش است و به همین دلیل سایت هایی که نسبت به تعاملات کاربر واکنش تند تری از خود نشان بدهند رتبه بندی بهتری عطا می کند.  از سال ۲۰۰۹ میلادی سرعت سایت رسماً به عنوان یکی از المان های مهم در رتبه بندی وب سایت ها در گوگل مطرح شده است.  در صورتی که سایت شما از سرعت بارگذاری پایین برخوردار باشد ربات گوگل در هر بازدید تعداد کمتری از صفحات سایت شما را بازدید و بررسی می نماید، همین امر موجب پایین آمدن شانس ایندکس شدن صفحات سایت های کند خواهد شد. علاوه بر این پایین بودن سرعت بارگذاری باعث کمتر شدن توجه گوگل به سایت تان می‌ شود، همچنین گوگل به زمان بیشتری برای مشاهده تغییرات و به‌ روزرسانی‌ های محتوایی در صفحات سایت لازم خواهد داشت.  بنابراین بهبود سرعت سایت بسیار مهم و حیاتی است.

برای اینکه بخواهیم سرعت سایت را مورد بررسی قرار دهیم از ابزارهای مختلفی می توان کمک گرفت:

ابزارهای تست سرعت سایت

برای بررسی نمودن سرعت وب سایت ابزارهای گوناگونی موجود است که شما می‌توانید به این وب سایت ها مراجعه نموده و با وارد کردن آدرس سرعت سایت خود را ارزشیابی کنید.

  • Gtmetrix
  • Pingdom
  • Google page speed insights

در نظر داشته باشید در ابزار بررسی سرعت سایت page  speed lnsight  پیشنهاداتی وجود دارد که با انجام آن پیشنهادات قادرید سرعت وبسایت خود را ارتقاء دهید. Gtmetrix  یکی از ابزارهای تست سرعت وبسایت است. 

ترفندهای افزایش سرعت سایت

بهبود سرعت بخشیدن وبسایت یک امر فنی و تکنیکال است. برای کاربرانی که در این زمینه دانش فنی کمی داشته اند دریافت امتیاز بالا در ابزارهای سنجش سرعت سخت خواهد بود. در صورتی که  سایت شما وردپرسی است به روش ساده و آسان و استفاده از افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرس مانند: Asset , wp-Rocket clean up می توانید سرعت وبسایت خود را تا حد بالایی افزایش دهید. 

انتخاب هاست مناسب:

هاست در سئو سایت تاثیر زیادی دارد. استفاده کردن از یک هاست سریع فاکتور بسیار مهمی است که ارزش هزینه کردن را دارد. میزبانی سایت در یک هاست ارزان منجر به اتلاف انرژی و وقت شما برای بهبود سئوی سایت خواهد شد در نتیجه زمان خرید هاست از خرید هاست های اشتراکی ارزان قیمت جداً خودداری کنید و موقعیت مکانی سرور هاست را نزدیک به کاربران تان انتخاب کنید. علاوه بر این قبل از اقدام به خرید از اینکه هاست شما پروتکل HTTP/2  را پشتیبانی می کند اطمینان حاصل کنید، چراکه پشتیبانی از این پروتکل تاثیر بسیار زیادی در بارگذاری سریعتر وبسایت خواهد داشت. اگر می خواهید هاست کنونی وبسایت خود را مورد بررسی قرار دهید به لینک عنوان شده مراجعه کنید.

https://tools.keycdn.com/http2-test

استفاده از شبکه توزیع محتوا CDN

یکی دیگر از روش های بالا بردن سرعت بارگذاری سایت استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا می باشد. CDN  مخفف  عبارت  content Delivery Network به معنی شبکه توزیع محتوا می باشد. شبکه توزیع محتوا به معنای شبکه های از سرور ها در نقطه های مختلف جغرافیایی که در کنار هم مشغول به کارند و هدف آنها ارسال محتوای سایت از سرور نزدیک به سمت کاربر برای افزایش سرعت بارگذاری وب سایت است.

کم کردن حجم کدهای استفاده شده

با فشرده نمودن فایل های css, html, is حجم آن را کم کنی. در زمانی که حجم این فایل کم تر شود منجر به بهتر شدن سرعت بارگذاری وبسایت خواهد شد.

بررسی مداوم ریدایرکت ها:

پردازش هر ریدایرکت 301 چند میلی ثانیه زمان خواهد برد.  این عدد را تعداد صفحات و لایه های ریدایرکت ها که ضرب کنید متوجه تاثیر ریدایرکت ها بر سرعت وبسایت می شوید.

مدیریت استفاده از افزونه ها plugins

افزونه های قدیمی مورد استفاده اغلب دارای مشکل امنیتی بوده و سایت را در معرض مشکلاتی مانند هک شدن قرار می‌دهد. توصیه می کنیم همواره تلاش کنید پلاگینهای مورد استفاده را به روز نگه دارید و فقط به استفاده از افزونه های ضروری بپردازید علاوه بر این بهتر است برای طراحی وبسایت  قالب اختصاصی مختص به خود را طراحی نموده و از استفاده قالب های آماده جداً خودداری کنید چرا که قالب های آماده حاوی کد های غیر ضروری زیادی می باشند.

سخن آخر

ایندکس شدن یا ثبت سایت در گوگل نیاز به جنبه های مختلفی مثل سئوی فنی، محتوایی، لینک سازی و… خواهد داشت. با الگوریتمی که گوگل در ماه می سال ۲۰۲۰ برای ایندکس شدن صفحات ارائه داده این امر کمی پیچیده تر شده است.  با یک سیاست مشخص ممکن است گوگل بیشتر بخش‌های مهم سایت شما را ایندکس نماید. در نظر داشته باشید که منابع گوگل محدود بوده و در بسیاری از سایت ها همه صفحات ایندکس نخواهد شد.

از مشکلات اصلی و مهم که باعث ایندکس نشدن صفحات سایت میشود به شرح ذیل است:

  • وجود مشکلات فنی که باعث ایندکس نشدن صفحات سایت می شود.
  • گوگل سایت شمارا یک سایت با کیفیت و بی ارزش برای کاربران تشخیص می دهد.

احتمال دارد که سایت شما در برگیرنده این دو مشکل باشد ولی طبق تجربه ما بیشتر اوقات مشکلات سئوی فنی باعث ایندکس نشدن صفحات سایت می شود. اگر مطالب ارائه شده در این مقاله را به خوبی مطالعه کنید می توانید مشکلات ایندکس شدن سایت تان را در حد بسیار بالا برطرف نمایید.  توجه کنید ایندکس شدن با رتبه گرفتن در گوگل متفاوت است. برای رتبه گرفتن در صفحات جستجوی گوگل برای کلید واژه های مهم و توجه به سایر جنبه های سئو بسیار مهم و حیاتی است.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *