کلمات کلیدی در سئو چیست؟ + مهمترین نکات انتخاب کلمه کلیدی

شکل یک تصویر
کلمات کلیدی در سئو چیست؟ + مهمترین نکات انتخاب کلمه کلیدی
زمان مطالعه: 10 دقیقه
5/5 - (3 امتیاز)

کلمه کلیدی keyword چیست؟

همانطور که می دانید روز به روز به تعداد افرادی که برای تامین خواسته های خود به سراغ موتورهای جستجو می آیند و از خدمات اینترنتی استفاده می کنند افزوده می شود. در زمینه سئو، کلمه کلیدی ( کلمات کلیدی) یا عبارات کلیدی کلید واژه یا عباراتی هستند که کاربران جستجو می کنند که موتورهای جستجو به واسطه این جستجو بهترین سایت ها را به کاربران نمایش می دهند. این بخش خیلی مهم است. کلمات کلیدی در سئو کلیت محتوای سایت را به موتورهای جستجو نشان می دهند و به درک بهتر متن توسط آنها کمک می کند. یک سئوکار یا تولید کننده محتوا باید شناخت کاملی از کلمات کلیدی ، عبارات کلیدی (کلمات کلیدی بلند) و کلمات LSI داشته باشد تا شانس سایت را برای گرفتن رتبه هر چه بهتر افزایش بدهد و نهایتاً شاهد افزایش ترافیک سایت و هدف نهایی یعنی فروش باشیم.

اگر تمام نکاتی که در این بخش هست را به مطالعه بکنید در زمینه شناخت کلمات کلیدی و نحوه استفاده از آن و کلاً باید ها و نباید ها هیچ وقت به مشکل بر نمیخورید.

Long Tail Keywords یا کلمات کلیدی بلند

شاید تصور کنید که هر چه کلمه کلیدی کوتاه تری انتخاب کنید، در انتخاب کلمه کلیدی مناسب موفق تر بوده اید. در صورتی که باید گفت استفاده از کلمات کلیدی طولانی یا Long tail keywords برای شما بازدهی بیشتری خواهد داشت. چرا که این نوع کلمات هدفمند تر بوده و در نتیجه بازدهی بالایی دارند.
در حقیقت اکثر افراد تصور می کنند که استفاده از کلمات کلیدی کوتاه تر، نتیجه بخش تر خواهد بود. شما می توانید از همین موضوع استفاده کرده و بر روی کلمات کلیدی طولانی کار کنید. لازم به دکر است که سئو بر روی کلمات کلیدی طولانی در مقایسه با کلمات کلیدی کوتاه، آسان تر است. چرا که این کلمات دقیق تر هستند و هدف مخاطبان را به آسانی و با جزئیات نشان می دهند.

شما باید در ابتدای سئوی یک سایت کلماتی را انتخاب بکنید که رقابت زیادی در آنها نیست. برای مثال همین سایت تهران لرن را در نظر بگیرید، ما صفحه https://tehranlearn.com/external-link-building-training را با کلمه کلیدی لینک سازی داریم سئو می کنیم. کلمه کلیدی ما در این صفحه “لینک سازی” می باشد. بالا آوردن این کلمه نسبت به کلمات LSI و کلمات کلیدی بلند سخت تر و زمان بر است، پس بهتر است بر روی کلمات کلیدی طولانی تر کار کنیم. در حال حاضر سایت تهران لرن با کلمه کلیدی لینک سازی لینک 13 می باشد. ما برای این کار کلمات کلیدی آموزش لینک سازی و آموزش لینک سازی خارجی را سئو کردیم که به ترتیب در رتبه های 6 و 2 گوگل قرار دارند. اما هدف نهایی ما کلمه لینک سازی است که بازدید بسیار بیشتری نسبت به کلمات دوم و سوم دارد و بالا بالا آمدن نهایتاً به روشد کلمه کلیدی اصلی هم کمک می کنند. پس نتیجه می گیریم که کلمات کلیدی بلند کلیدواژه های هستند که با کلمه کلیدی اصلی مرتبط هستند اما جستجوی کمتری نسبت به کلمه کلیدی اصلی دارند و به ما در نتیجه گرفتن هر چه بهتر کلمه کلیدی اصلی کمک می کنند.’

کلمات کلیدی LSI یا رابطه پنهان معنایی

(LSI (Latent Semantic Indexing کلماتی هستند با یک موضوع یا مفهوم ارتباط معنایی دارند. این مثال را بهتر است با یک مثال تشریح بکنیم:

مثلاً فرض کنید شما به تازگی به اصفهان سفر کرده اید و موقع برگشت می خواهید سفر خود را برای دوستانتان تعریف کنید، اگر در بین صحبت های شما بخوایهم کلمات کلیدی را بیابیم، شمامل این کلمات هستند: سی و سه پل،کلیسای وانک، عمارت عالی قاپو، مسجد جامع، میدان نقش جهان و…

این کلمات، کلمات LSI مکان های دیدنی اصفهان هستند. حالا اگر در زمینه سئو بخواهیم  یک مقاله بنویسیم، کلمات LSI شامل چه چیزهایی هستند؟

کلمات کلیدی LSI یا رابطه پنهان معنایی

به این تصویر خوب دقت بکنید، همان کلمه کلیدی لینک سازی را جستجو کردیم و در پایین صفحه یکسری کلمات گوگل به ما پیشنهاد داد، این کلمات در واقع کلمات کلیدی مرتبط با لینک سازی هستند که توسط کاربران جستجو شده اند و درون بانک اطلاعاتی گوگل ذخیره شدند. همانطور که  می بینید همه این کلمات با لینک سازی ارتباط معنایی دارد. اگر به این کلمات کلیدی دقت کنید  متوجه می شوید که با آوردن این کلمات به جای کلمه کلیدی اصلی محتوای ما بسیار پربارتر و طبیعی تر می شود تا اینکه مدام کلمه لینک سازی را تکرار بکنیم. همچنین شما دیگر یک کلمه کلیدی ندارید بلکه چندین و چند کلمه کلیدی  دارید که به واسطه آنها می توانید رتبه های بهتری بگیرید و نرخ کلیک بیشتری داشته باشید.

برای استفاده هر چه بهتر از کلمات LSI بهتر است تا جایی که امکان دارد آنها را در عنوان تیترها (h2-h3-h4) استفاده بکنید و توضیحات مناسب و مرتبط بنویسید. دقت کنید که همیشه هدفتان رضایت کاربر باشد و نه رضایت موتور جستوگر.

نکته : استفاده از از کلمات کلیدی یا عبارات کلیدی در Url صفحه، تگ H1-H6، متا تگ Description و تگ Alt تصاویر نیز به بهبود رتبه ها و درک هر چه بهتر محتوای سایت به موتورهای جستجو کمک می کند.

 تقسیم بندی کلمات کلیدی از لحاظ میزان رقابتی بودن

یکی از مراحل ابتدایی و مهم سئو شناسایی صحیح و تجزیه و تحیل کلمات کلیدی است که در یک تقسیم بندی کلی که توسط تهران لرن ارائه شده کلمات کلیدی را به سه دسته 1. آسان 2. متوسط 3. سخت تقسیم بندی می کنیم.

کلمات کلیدی آسان

کلمات کلیدی آسان کلماتی هستند که رقابت در آنها خیلی کم است و شما فقط و فقط با داشتن یک سایت و محتوا میتوانید رتبه بگیرید. یعنی بدون داشتن دانش سئو هم می توانند رتبه بگیرند، زیرا رقبا خیلی کم هستند و در آن زمینه به حدی محتوا در بستر وب کم هست که گوگل خیلی زود به سایت شما رتبه و اعتبار می دهد. در واقع کلمه کلیدی ای آسان است که بعد از تولید محتوا و ایندکس شدن آن مطلب با سرچ آن کلمه سایت شما در صفحه 1 و نهایتا 2 نمایش داده شوید. برای اینکه متوجه شوید کلمه مد نظر آسان است یا نه کافی است آن را سرچ کنید و سایتهایی که به صورت تخصصی روی آن کار کرده اند را بررسی کنید. اگر آن سایتها زیر 10 تا باشند و اصلا لینک سازی نکرده باشند آن کلمه کلیدی آسان است. منظورمان از سایتهایی که به صورت تخصصی کار کردند این است که شما نباید سایتهایی که در آن زمینه فعالیت ندارند و فقط یک مطلب گذاشته اند را بعنوان رقیب به حساب اورید. مثلا سایتهایی مثل ویرگول، مدیوم، فیسبوک و …

اگر در آن زمینه بیشتر از 10 سایت کار کرده باشند و سئوی خارجی هم انجام داده اند دیگر آن کلمه کلیدی آسان نیست. یعنی آن کلمه کلیدی یا متوسط هست یا سخت.

کلمات کلیدی متوسط

کلمات کلیدی متوسط کلماتی هستند که رقابت در آنها زیاد نیست. اما شما برای بالا اوردنشان نیاز به زمان دارید. تعداد سایتهای رقیب بین 10 تا 30 تا هست که حدود 15 تا از آنها سئو می کنند یا قبلا انجام دادند. شما کلا کمتر از 5 رقیب جدی دارید که باید با آنها رقابت بکنید. برای رسیدن به رقبا حداقل 3 و حداکثر 6 ماه زمان نیاز دارید. 90 درصد مواقع با لینک سازی رایگان میتوانید نتیجه بگیرید و در صورتی که خروجی مطلوب نگرفتید میتوانید با خرید 1 الی 5 رپورتاژ متوسط، نتیجه دلخواه را بگیرید.

اما کلمات کلیدی سخت چه کلماتی هستند؟

کلمات کلیدی سخت کلماتی هستند که رقابت در آنها بسیار زیاد است و تعداد سایتهایی که با هم رقابت می کنند بین 30 تا 100 تا و حتی بیشتر هستند. در صفحه یک تا 3 همیشه جنگ و جدال هست. این نمونه از سایتها هزینه زیادی می کنند و سود بسیار زیادی به دست می آوردند. اکثرشان از روشهای کلاه سیاه استفاده می کنند و همیشه برای همدیگر تله ایجاد می کنند و در حال ضربه زدن به همدیگر هستند. هر کسی نمیتواند در این زمینه کار بکند مگر اینکه وقت، هزینه، دانش کافی و قدرت ریسک پذیری بالایی داشته باشد. اگر بخواهیم یک نمونه در این زمینه مثال بزنیم کلمه کلیدی طراحی سایت است. سایتهایی که در این زمینه فعالیت می کنند قدمت بالایی دارند، حتی بالاتر از 10 سال. برای رسیدن به صفحه اول شما نیاز به یک استراتژی بلند مدت و بودجه مناسبی دارید

کلمات کلیدی خود را در یک فایل اکسل لیست بکنید

اولین مرحله از کار شما بعد از شناسایی انواع کلمات کلیدی لیست کردن آنها در یک فایل اکسل هست. این کار را برای راحتی خودتان می توانید انجام بدهید یعنی لینک صفحه فرود را به همراه کلمه کلیدی اصلی و کلمات کلیدی فرعی درون یک فایل اکسل بیاورید. همچنین می توانید در یک فایل اکسل جداگانه یا همین فایل رتبه کلمات را ماهیانه بنویسید تا متوجه شوید کارتان چقدر پیشرفت داشته است.

مهم ترین نکات جهت انتخاب کلمه کلیدی (Keywords)

عملیات سئو دارای مراحل متعددی است که اصلی ترین و اولین مرحله آغاز این فرایند، انتخاب کلمه کلیدی مناسب است، چرا که برای شروع هر کاری می بایست پایه های اولیه را به خوبی چید. زمانی که برای سئوی محتوای داخلی پیچ خود اقدام می کنید در حقیقت پایه های اولیه سئو را انجام می دهید. پس تا اینجا متوجه شدید که برای شروع عملیات سئو یک سایت، می بایست کلمه کلیدی مناسب انتخاب کرده و سپس به سئوی آن بپردازید. همان طور که می دانید شروع هر عملیات، مهم ترین و اصلی ترین بخش تمام عملیات را شکل می دهد. بنابراین می بایست در انتخاب کلمات کلیدی دقت لازم را داشته و مناسب ترین کلمات کلیدی را برگزید. در ادامه با مهم ترین نکات جهت انتخاب کلمه کلیدی مناسب آشنا خواهیم شد.

خود را به جای مخاطبان بگذارید

در قدم اول می بایست خود را به جای کاربر بگذارید و دقیقا مانند او فکر کنید. برای مثال یک خدمت معین را تصور کنید که این خدمت با کسب و کار شما ارتباط مستقیم دارد. از همین رو شما به دنبال آن هستید که از این خدمت اطلاعات بیشتری کسب کنید و به سوالاتی که برایتان پیش آمده، پاسخ دهید.
مثلا شما به دنبال طرز پخت جدیدی برای کیک های خود هستید. انتخاب کلمه کلیدی مناسب در اینجا اهمیت زیادی پیدا می کند چرا که اگر مثل مخاطب فکر نکنید، هدف شما از جستجوی هدف خود، با مخاطب کاملا متفاوت خواهد بود. در مثال گفته شده باید از خود بپرسید که کاربر، دقیقا چه سوالاتی در ذهن خود دارد و قصد دارد تا آن ها را چگونه و با چه کلماتی بیان کند.
همان طور که گفتیم برای این کار می توانید خودتان را به عنوان افراد مختلف در نظر بگیرید و کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنید. همچنین می توانید از دوستان و آشنایانتان در ارتباط با موضوع مورد نظر سوال بپرسید تا با دیدگاه سایر افراد نیز آشنا شوید. این کار به شما کمک می کند تا با ذهنیت مخاطبان ارتباط بیشتری برقرار کنید.

لیستی از کلمات خود بسازید

در این قسمت کافی است کلمات کلیدی را که به هر طریقی بدست آورید. با توجه به موضوعات مختلف، دسته بندی کرده و برای خود یادداشت کنید. به این ترتیب می توانید لیستی از کلمات کلیدی مخصوص به خود را داشته باشید. این کار در پروژه های بعدی به شما کمک می کند و لازم نیست دوباره به دنبال کلمات کلیدی بگردید.

از پیشنهادات گوگل استفاده بکنید

پیشنهادات گوگل کلمات کلیدی محبوبی هستند که گوگل هنگام جستجو آنها ار پیشنهاد می دهد. این پیشنهادات که درون google suggest ثبت شده اند برای کاهش زمان کاربران هنگام تایپ کردن نمایش داده می شود که باعث کاهش تایپ توسط کاربران می شود. اما نکته جالب این است که این پیشنهادها یا پیش بینی ها برای سئوکار بهترین کاربرد را دارد.

مهم ترین نکات جهت انتخاب کلمه کلیدی (Keywords)

همانطور که در تصویر بالا می بینید با جستجوی کلمه کلیدی آموزش لینک سازی گوگل به ما کلمات کلیدی مرتبط در زمینه لینک سازی را که توسط کاربران جستجو شده را پیشنهاد داده است. البته دو کلمه کلیدی پایانی مرتبط نیستند. شما فقط کلماتی را استفاده کنید که مرتبط به کلمه کلیدی اصلی هستند.

از ابزار گوگل Adwords استفاده کنید

گوگل Adwords بهترین ابزار جهت تبلیغات در سطح گوگل است. این ابزار در گذر زمان پیشرفته تر شده است و امکانات متعددی دارد. با استفاده از این ابزار می توان به آسانی متوجه شد که کلمه کلیدی مورد نظر شما چه تعدادی و در چه ماه و سالی توسط کاربران گوگل جستجو شده است.
این ابزار این قابلیت را به شما می دهد تا کلمات کلیدی خود را بررسی کرده و در نهایت برترین و مهم ترین کلمات کلیدی را که توسط تعداد جستجوی کاربران به دست آمده است را در لیست کلمات کلیدی خود اضافه نمایید. پس واضح است که استفاده از این کلمات کلیدی بازدهی بسیار بالایی برای شما خواهند داشت.

با کمک گوگل trend آمار بگیرید

گوگل trends نیز از جمله ابزار هایی است که می توان با استفاده از آن متوجه شد که چه کلمات کلیدی توسط کاربران بیشتر جستجو و سرچ شده اند. البته این ابزار در زبان فارسی به خوبی زبان انگلیسی عمل نمی کند.

با کمک گوگل trend آمار بگیرید

همانطور که می بینید نمودار قرمز مربوط به کلمه کلیدی لینک سازی است که میزان جستجوی آن بیش از ده برابر کلمه آموزش لینک سازی است و کلمه آموزش سئو که میزان جستجوی آن دو برابر لینک سازی است.  هر چند که این ابزار در زبان فارسی دقیق نیست ولی می توانید یک آمار نسبی از میزان جستجوی یک کلمه کلیدی به دست آورید.

صفحات داخلی سایت خود را سئو کنید

همان طور که می دانید قابلیت سئوی تمامی کلمات کلیدی مورد نظر در صفحه اصلی سایت شما وجود ندارد. از همین رو می بایست برای تمامی کلمات کلیدی خود صفحات جداگانه طراحی کرده و نسبت به سئوسازی هر کدام اقدام نمایید.
توجه داشته باشید که برای بهینه سازی کلمات کلیدی خود بهتر است از صفحات داخلی سایت استفاده نمایید. از همین رو می بایست کلمات کلیدی خود را بر این اساس انتخاب کرده و شروع به سئوسازی صفحات داخلی خود کنید.

بذارید با یک مثال توضیح بدهیم که منظورمان از به ازای هر کلمه کلیدی یک صفحه چیست. مثلاً برای کلمه لینک سازی یک صفحه ایجاد می کنیم اما آیا برای کلمه آموزش لینک سازی هم باید یک صفحه ایجاد کنیم؟ خب معلومه جواب خیر است. برای کلمات lsi نیاز نیست صفحه جدیدی ایجاد کنیم مگر اینکه نیاز باشد. پس برای کلمات آموزش لینک سازی، لینک سازی ، آموزش لینک سازی خارجی یک صفحه ایجاد می کنیم، برای کلمات آموزش pbn ، pbn چیست، بک لینک pbn هم یک صفحه جداگانه. اگر بیایم و برای آموزش pbn  و آموزش لینک سازی یک صفحه ایجاد کنیم به مشکل بر می خوریم. پس نتیجه می گیریم برای کلمات lsi باید یک صفحه داشته باشیم.

سایت رقبای خود را بررسی کنید

زمانی که کلمه کلیدی مورد نظر خود را در گوگل جستجو می کنید، با یک سری از سایت ها مواجه می شوید که به عنوان رقیب شما در حوزه کاریتان، مشغول به فعالیت هستند. بررسی سایت های رقبا یکی از مهم ترین عوامل برای موفقیت شما خواهد بود. چرا که با بررسی این سایت ها به اطلاعات مورد نیاز زیادی دسترسی خواهید داشت. برای مثال می توانید متوجه شوید که رقبای شما از چه کلمات کلیدی استفاده کرده اند.

کلمات کلیدی را به روز رسانی کنید

دنیای امروز، دنیای تغییر و تحول است. این جمله به این معنی است که نیاز های مردم همواره تغییر می کند و شما به عنوان سئوکار می بایست با این نیاز ها آشنا بوده و از تغییرات و تحولات به وجود آمده در آن ها نیز باخبر باشید.
کلمات کلیدی نیز از جمله مواردی هستند که به مروز زمان تغییر کرده و احتیاج به بروز رسانی دارند. با بررسی کلمات کلیدی پرکاربرد با استفاده از ابزار های گفته شده می توانید نسبت به این تغییرات آگاه شده و کلمات کلیدی خود را به روز رسانی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *