CTR یا نرخ کلیک کاربران چیست؟ + تکنیک های افزایش نرخ کلیک کاربران

شکل یک تصویر
CTR یا نرخ کلیک کاربران چیست؟ + تکنیک های افزایش نرخ کلیک کاربران
زمان مطالعه: 5 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

آشنایی با CTR

CTR یا نرخ کلیک کاربران از جمله موضوعات کلیدی برای رسیدن به موفقیت در نتایج گوگل است. قبل از آن باید توجه داشته باشید که گوگل همواره الگوریتم ها و قوانین خود را به روز می کند و برای آن که بتوان پا به پای رقبا پیش رفت، می بایست نسبت به تمام اصول موفقیت در سئو توجه داشت. CTR از جمله این نکات و عوامل می باشد.

CTR مخفف عبارت Click Through Rate است و به معنای نرخ کلیک کاربران است. در معنای ساده تر CTR به درصدی گفته می شود که کاربران بر روی وب سایت شما کلیک کرده اند. یعنی زمانی که کاربر کلمه کلیدی مورد نظر خود را سرچ می کند، چندین سایت از جمله سایت شما برای او پیشنهاد می شود. هر بار که یک کاربر بر روی وب سایت پیشنهادی شما کلیک کند به درصد CTR سایت شما اضافه می شود.
درصد CTR برای کلمات کلیدی و صفحات مختلف سایت شما متفاوت خواهد بود. مثلاً ممکن است CTR سایت شما در یک کلمه کلیدی 25 درصد و برای کلمه کلیدی دیگر 22 درصد باشد. اما چگونه می توان از درصد CTR سایت خود باخبر شویم؟ برای این کار کافی است از ابزار گوگل سرچ کنسول استفاده کنید. در قسمت performance می توانید آمار سایت خود را برای هر کلمه کلیدی دریافت کنید.

درصد CTR برای کلمات کلیدی

Impression چیست؟

impression به معنای حضور سایت شما در نتایج جستجو گوگل توسط کاربر است. یعنی زمانی که یک کاربر کلمه کلیدی مد نظر خود را در جستجو سرچ کند و سایت هایی به آن پیشنهاد شود که سایت شما نیز در این نتایج وجود داشته باشد، برای وب سایت شما یک impression ثبت می شود. این موضوع در ارتباط با نمایش نقشه و تصاویر نیز صادق است یعنی زمانی که تصاویر سایت شما در قسمت تصاویر جستجو شده کاربر پیشنهاد داده شوند.
البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که ممکن است کاربر عبارت مورد نظر خود را جستجو کند ولی سایت شما در صفحه اول به او نمایش داده نشود. در این صورت شما impression دریافت نخواهید کرد. اما اگر سایت شما در صفحه دوم باشد و کاربر وارد صفحه دوم گوگل شود، حتی اگر بر روی سایت شما کلیک نکند، یک impression برای شما ثبت خواهد شد.
با استفاده از ابزار هایی چون Kwfinder و Keyword planner می توان میزان تقریبی جستجوی یک کلمه را بدست آورد. اما این ابزار ها و تمامی ابزار های مشابه آن، نمی توانند به طور دقیق، میزان جستجوی یک کلمه را مشخص کنند. به طور کلی می توان گفت آمار impression یک سایت زمانی کاملا برابر با تعداد جستجوی یک کلمه کلیدی است که هنگام سرچ عبارت مد نظر، وب سایت در صحفه اول گوگل به نمایش در بیاید.
از همین رو است که رسیدن به صفحه یک گوگل اهمیت زیاد دارد چرا که علاوه بر افزایش میزان مخاطبان و مشتریان وب سایت، سبب دسترسی دقیق به تعداد جستجوی کلمات و تنوع عبارت های جستجو شده است.

درصد متوسط CTR وب سایت ها چقدر است؟

به طور کلی هر رتبه ای که توسط گوگل دریافت کرده باشید، درصد معینی از کلیک کاربران را در خود دارد. پس واضح است که رتبه یک گوگل توانسته است بیشترین CTR را برای خود جذب کند. بالاترین درصد CTR طبق استاندارد متوسط جهانی، در دسکتاپ ۳۲ و در موبایل ۲۴ می باشد.

چگونه می توان نرخ کلیک یا همان CTR وب سایت خود را افزایش داد؟

همان طور که گفتیم منظور از CTR، انتخاب سایت شما توسط کاربر بوده و از همین رو می بایست تمام تلاش شما در وب سایت خود این باشد که هنگام سرچ عبارت مد نظر توسط کاربر، سایت شما به عنوان سایتی برای کاربر شناخته شود که می تواند تمامی نیازها و سوالات او را در بر بگیرد.
به طور کلی سایت شما باید بتواند در مدت زمانی کوتاه بر روی ذهن کاربر اثر بگذارد و کاربر را تشویق کند که از میان سایت های پیشنهادی، سایت شما را انتخاب و بر روی آن کلیک نماید. در ادامه با برخی از عواملی که می تواند میزان موفقیت درصد CTR سایت شما را افزایش دهد، آشنا خواهیم شد.

انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای صفحه

اولین و مهمترین نکته برای سئوی یک صفحه انتخاب کلمه کلیدی مناسب است زیرا اگر کلمه کلیدی درست را انتخاب نکنید حتی اگر رتبه هم بگیرید هیچ خروجی قابل قبولی برای شما ندارد. برای انتخاب کلمات کلیدی ابزارهای زیادی وجود دارد که دقیق ترین آنها google keywoard planner و kwfinder هستند اما به هر حال هیچ ابزاری دقیق نیست و می توان گفت دقیق ترین ابزار همان  impression  گوگل کنسول هست که هر وقت impression  بگیرید می توانید متوجه تعداد سرچ آن کلمه کلیدی و کلمات lsi ان شوید و بر آن اساس سئوی آن صفحه را به پیش ببرید.

عنوان صفحه جذابی بنویسیم

عنوان صفحات وب سایت توسط تگ title در قسمت هدر صفحه معین می شود. عنوان یک صفحه می تواند شانس شما را جهت انتخاب شدن توسط کاربر، تا حد بسیار زیادی افزایش دهد. در قسمت عنوان صفحه به شما اجازه داده می شود که حداکثر از 70 کاراکتر برای توضیح صفحه وب سایت خود استفاده کنید. شما باید نهایت استفاده از این 70 کاراکتر را کرده و یک عنوان جذاب بسازید. هر چه از عبارات جذاب تر و واضح تری برای عنوان صفحه وب سایت خود استفاده کنید، شانس بیشتری در کلیک وب سایت توسط کاربران خواهید داشت.
هر کسب و کار و خدمتی دارای عبارات و کلمات مرتبط به خود است. فراموش نکنید که برای انتخاب عنوان هر صفحه از وب سایت خود وقت و زمان کافی بگذارید. با سرچ در نرخ کلیک کاربران در سایت های گوناگون نیز می توانید متوجه شوید که چه عباراتی از نظر کاربران جذابیتی بالایی دارند. همچنین استفاده از عباراتی چون همین حالا، سریع، ساده، ارزان، رایگان و … می تواند به شما در جذاب کردن عنوان صفحه کمک کند.

توضیحات متا را به جذاب ترین شکل ممکن بنویسیم و بهینه کنیم

متا عبارتی است که زیر عنوان و با فونت کوچکتر برای کاربران به نمایش در می آید. در این قسمت حداکثر می توان از 168 کاراکتر استفاده کرد. البته این میزان بستگی به عبارت جستجو شده و محتوای صفحه داشته و می تواند بیشتر یا کمتر شود.
متای وب سایت شما می بایست یک متن کاملا دقیق و مرتبط با محتوای صفحه باشد و در این قسمت نیز می بایست از جمله های جذاب و گیرا استفاده کنید. این قسمت بسیار مهم بوده چرا که در صورت جذاب بودن می تواند مخاطبان زیادی را مشتاق خواندن ادامه مقاله کرده و در نتیجه سایت شما توسط کاربران زیادی انتخاب می شود.

استفاده از نشانه گذاری استاندارد یا Schema

برخی از وب سایت ها در کنار عنوان و متای خود، توضیحات و اطلاعات بیشتری را نیز به کاربران نشان می دهند که به آن، نشانه گذاری استاندارد یا Schema گفته می شود. به طور معمول این نشانه گذاری ها با رنگ زرد و به شکل ستاره نشان داده می شوند و توجه کاربران را به خود جلب می کنند. با استفاده از نشانه گذاری استاندارد یا Schema می توان به آسانی نتایج CTR سایت خود را ارتقا داد. البته نشانه گذاری ها تنها به شکل ستاره نیستند و می توان مدل های گوناگونی برای آن ها استفاده کرد.

استفاده از نشانه گذاری استاندارد یا Schema

استفاده از اسکیمای FAQ

مطمئناً برایتان پیش آمده که موقع جستجوی یک کلمه کلیدی با سایتهای مواجه شده باشید که دارای باکس سوال هستند که با کلیدی روی آنها باز می شوند و می توانید محتویات آنها را مطالعه بکنید. وب سایتهایی که از این ساختار استفاده می کنند جذابیتی ایجاد می کنند که کاربر را ترغیب به کلیک کردن به روی آن سایت می کندو علاوه بر آن سایتهای پایین تر را از دید خارج می کند که باعث می شود شما ctr بالاتری بگیرید.

 URL های کوتاه و خوانا (ترجیحاً زبان انگلیسی)

URL هر صفحه بهتر است شامل کلمه ی کلیدی، کوتاه و نشان دهنده ی محتوای آن صفحه باشد. تا جایی که میتوانید از حروف فارسی در یو ار ال استفاده نکنید زیرا همنگام سئو و بخصوص لینک سازی به مشکل بر می خورید، زیرا حروف فارسی طولانی تر می شوند و ممکن است هنگام لینک سازی طولانی تر نمایش داده شوند که امکان اشتباه زیاد می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *