آشنایی کامل با سئوی خارجی

شکل یک تصویر
آشنایی کامل با سئوی خارجی
زمان مطالعه: 7 دقیقه
4/5 - (6 امتیاز)

سئوی خارجی چیست؟

سئو خارجی که ترجمه فارسی کلمه Off page SEO است، به عواملی از بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو گفته می شود که در خود سایت اتفاق نمی افتد. در واقع به کارها و ترفندهایی که خارج از سایت انجام می دهیم تا سایت ما در سئو رتبه های بهتری کسب کند، سئو خارجی می گوییم.

تفاوت سئو خارجی و سئو داخلی

سئو به دو بخش سئو خارجی و سئو داخلی تقسیم می شود.

سئو داخلی: انجام کارهایی در داخل سایت که موجب بهبود رتبه سایت می شوند.

سئو خارجی: انجام کارهایی در خارج از سایت که موجب بهبود رتبه سایت می شوند.

فاکتورهای سئو خارجی 

سئو خارجی چند فاکتور مهم دارد که در ادامه می خواهیم در مورد آن ها توضیحاتی ارائه دهیم.

بک لینک

بک لینک، لینکی است که سایت های دیگر به سایت ما می دهند و یکی از فاکتورهای بسیار موثر سئو است. در واقع اهمیت این فاکتور آن قدر زیاد است که روزگاری مهم ترین عامل برای دستیابی به رتبه های برتر بود. اما در حال حاضر به علت تقلب وبمستران و سئوکاران، کمی از اهمیت آن کاسته شده و فاکتورهای دیگر سئو داخلی و خارجی کمی قدرتمندتر شده اند، اما با اینحال هنوز هم یکی از موثرترین عواملی است که در سئو وجو دارد.

در 90% از مواقع اگر صفحه ای سایت شما بک لینک نداشته باشد، احتمال بالا آمدنش تا حتی صفحه 1 و 2 نیز نیز مقدور نیست. البته تکنیک بک لینک سازی جز سئو کلاه سیاه و کلاه خاکستری است. به این علت که ناقض قوانین گوگل است. اما ما مجبوریم که این کار را انجام بدهیم چون نه به اندازه غول ها برندسازی کرده ایم و همه ما را می شناسند و نه به اندازه آن ها پول داریم. برای مثال سایت هایی مانند زومیت و دیجی کالا خیلی راحت بک لینک می گیرند و به صورت روزانه تا چند هزار لینک کاملا ارگانیک دریافت می کنند اما ما به اندازه آن ها معروف نیستیم که کاربران و صاحبان دیگر سایت ها بخواهند به ما لینک بدهند و از طرف دیگر آن قدر پول نداریم که به اندازه آن ها با تولید محتوا و تبلیغات و برندینگ شناخته شویم و بخواهیم که بک لینک های سفید یا همان ارگانیک دریافت کنیم. پس بهترین کار این است که خودمان بک لینک بسازیم تا از صرف انرژی و هزینه بسیار زیاد جلوگیری کنیم.

استفاده از تکنیک های بک لینک سازی 

متاسفانه بسیاری از بک لینک ها دیگر قدرت سابق را ندارند و ما مجبور هستیم تا با به کار بردن تکنیک های مختلف لینک بیلدینگ (ساختن لینک) قدرت آن ها را افزایش دهیم. در ادامه چند مورد از مهم ترین شیوه های ساخت بک لینک را توضیح می دهیم.

  1. PBN: privet network blog که به اختصار pbn خوانده می شود یک تکنیک لینک سازی است که از آن به عنوان قدرتمندترین یا دستکم یکی از قدرتمندترین تکنیک های لینک سازی یاد می شود. طبق این تکنیک ما ابتدا چند سایت یا وبلاگ جدید ایجاد می کنیم (قدرت سایت از وبلاگ بیشتر است) و سپس با قدرتمند سازی آن ها و همچنین کسب رتبه در کلمات ساده به سایت اصلی خودمان لینک می دهیم که این باعث می شود تا سایت افزایش رتبه بسیار چشمگیری را تجربه کند. این شیوه بک لینک ساختن برای کلمات سخت کاربرد دارد. برای مثال می خواهیم سایت خود را در زمینه سئو خارجی سئو کنیم. یک pbn ایجاد می کنیم و رتبه آن سایت یا وبلاگ ها را در کلمات ساده و مرتبط مانند: سئو خارجی سایت چیست؟ | آموزش رایگان سئو خارجی سایت | آموزش ویدئویی رایگان سئو خارجی سایت و سایر کلمات اینچنینی بهبود می بخشیم و سپس از ان صفحات به صفحه سئو خارجی سایت اصلی و مرکزی خودمان لینک می دهیم. البته باید در نظر داشته باشید که روش ساخت pbn یک تکنیک خطرناک است و برای انجام دادن آن باید نهایت دقت را به کار ببرید.
  2. کوتاه کننده لینک: در این روش لینک صفحه ای را که می خواهیم سئو کنیم با یک کوتاه کننده لینک قدرتمند کوتاه می کنیم. وقتی که لینک را کوتاه می کنید، به خودی خود برای شما یک بک لینک ریدایرکت ساخته می شود. حال لینک کوتاه شده را کپی می کنید و سعی می کنید با متدهای مختلف برای آن لینک سازی کنید. و بدین شکل یک بک لینک چندلایه ای بسیار قدرتمند ایجاد می شود که می تواند برای بهبود رتبه سئو بسیار مفید باشد.
  3. لینک های دانشگاهی و دولتی: لینک های دانشگاهی EDU و سازمان های دولتی GOV از نظر گوگل بسیار ارزشمند هستند چون مربوط به نهادها آموزشی و حکومتی هستند و اعتبار آن ها به شدت بالاست. هر چند که دریافت بک لینک از چنین سایت هایی خیلی ساده نیست و بعضا هزینه دارد، اما در عوض لینکی بسیار قدرتمند دریافت می کنید. برای مثال می توانید از چنین سایت هایی بک لینک بگیرید و بعد اعتبار آن را با روش کوتاه کننده لینک افزایش دهید و باز هم قدرت آن را افزایش دهید.

رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی هم تقریبا نوعی از بک لینک سازی است اما چون می خواستیم در مورد آن بیشتر صحبت کنیم، آن را در یک بخش جداگانه توضیح می دهیم. رپورتاژ آگهی یک تبلیغ است که به سایت های مختلف می دهید و با یک تیر دو نشان می زنید. چگونه؟ 1. با ارائه یک مقاله کامل تبلیغاتی، تبلیغات برند و سایت را انجام می دهید. 2. بک لینک دریافت می کنید.

حالا در ادامه چند نکته برای اینکه یک رپورتاژ آگهی بهتر داشته باشید ارائه می کنیم.

  • سعی کنید از سایت های مرتبط لینک بگیرید. از سایت هایی رپورتاژ دریافت کنید که با حوزه کاری شما مرتبط هستند. برای مثال اگر حوزه کاری شما گردشگری است، سعی کنید از سایت های گردشگری معروف رپورتاژ تهیه کنید.
  • از سایت هایی رپورتاژ دریافت کنید که بازدید بالایی داشته باشد و رپورتاژتان دیده شود. وقتی که بازدید بالا باشد، افراد بیشتری رپورتاژ شما را می بینند و بر روی لینک کلیک می کنند و کلیک بر روی لینک باعث می شود که بازدهی لینک هایی که در رپورتاژ قرار دارد افزایش یابد و لینک ها قدرتمندتر شوند.
  • برای رپورتاژی که ساخته اید لینک بسازید. لینک ساختن برای صفحه رپورتاژ آن را قوی می کند و باعث می شود تا لینک های رپورتاژ باز هم قوی تر شوند.
  • سعی کنید رپورتاژی بنویسید که به لحاظ سئو محتوا غنی باشد و سپس تا جایی که می توانید صفحه رپورتاژ را به صفحات و لینک های برتر برسانید تا کلیک بگیرد و نتیجتا لینک قدرتمندتر شود.

منشن بدون لینک

منشن بدون لینک یکی از فاکتورهای نسبتا جدید و البته فوق العاده تاثیرگذار است. منشن بدون لینک به این صورت است که اسم سایت شما، آدرس سایت شما و اسم سایت شما در کنار کلمه کلیدی در سایت های دیگر برده می شود اما لینکی به سایت شما داده نمی شود و فقط در متنی به سایت شما اشاره می شود.

منشن بدون لینک قدرت بسیار بالایی دارد و از چند جنبه بر بک لینک مزیت دارد. البته این مزایا به این معنی نیستند که بک لینک خوب نیست یا بی مصرف است بلکه به مقایسه این دو می پردازد و در فرایند سئو خارجی بهتر است تا از هر دو روش استفاده کنید تا بیشترین نتیجه حاصل شود.

  • ساخت منشن بدون لینک ساده تر از بک لینک است. به این علت که سال های سال وبمستران از شیوه های مختلف ساخت بک لینک استفاده کرده اند، سایت های میزبان حساس تر شده و فرایند ساخت بک لینک را سخت تر کرده اند اما به کار بردن چند کلمه متنی کنار هم از نظر خیلی از سایت ها منعی ندارد و به جز این برخی از سایت ها اجازه درج لینک نمی دهند و در این صورت می توانید از منشن بدون لینک استفاده کنید تا از فیض این فاکتور محروم نمانید J
  • منشن بدون لینک قابل ردیابی نیست. ابزارهای بسیار مختلفی برای آنالیز بک لینک های رقیب وجود دارد. از ahrefs که قدرتمندترین است گرفته تا ابزارهای رایگان ضعیف به راحتی می توانند تعداد بک لینک های ما و سایت هایی که از آن ها بک لینک گرفته ایم را به رقبا نشان دهند، اما برای منشن بدون لینک ابزاری وجود ندارد و احتمالا در اینده نیز به وجود نخواهد آمد. به این علت که بک لینک ها لینک هستند و لینک یک تگ HTML خاص دارد که به راحتی قابل جستجو است اما متن تگ خاصی ندارد و در نتیجه به آن سادگی قابل ردگیری نیست.

سوشیال سیگنال

سوشیال سیگنال یا سیگنال شبکه های اجتماعی، به واکنش کاربران نسبت به صفحات مختلف سایت شما در شبکه های اجتماعی گفته می شود. برای مثال وقتی لینک صفحه ای از سایت خود را در توییتر قرار می دهید و آن پست لایک و کامنت و ریتوییت می گیرد، سوشیال سیگنال محسوب می شود. سوشیال سیگنال یکی از فاکتورهای دوست داشتنی گوگل است که می خواهد با تاثیر دادن آن در سئو چند چیز را بفهمد:

  1. بفهمد که آیا این سایت آنقدر دوست داشتنی است که کاربران در شبکه های اجتماعی از آن صحبت می کنند؟
  2. بفهمد کدام سایت آنقدر از نظر کاربران دوست داشتنی هست که در شبکه های اجتماعی از آن حرف است و کدام سایت در شبکه های اجتماعی از آن حرف نیست و از این فاکتور برای فهمیدن دوست داشتنی بودن سایت ها، تعامل کاربران با سایت و درصد محبوبیت آن ها استفاده می کند.

پس به کار بردن سوشیال سیگنال باعث می شود که از رقب متمایزتر شویم و ازنظر گوگل سایتی معتبرتر به نظر برسیم و این موجب کسب رتبه های بهتر است.

ساخت سوشیال سیگنال

برای ساخت سوشیال سیگنال هم یا باید منتظر کاربران بنشینید و از تکنیک های کلاه سفید استفاده کنید یا تبدیل به یک پسر یا دختر بد شوید که سئو کلاه خاکستری انجام می دهد که البته ما پیشنهاد می دهیم که کمی شیطنت بد نیست.

برای ساخت سوشیال سیگنال توسط خودمان می توانیم به دو صورت آن را انجام دهیم

  1. از فروشنده ها سوشیال سیگنال بخریم.
  2. از سایت های ارائه دهنده سوشیال سیگنال استفاده کنیم.

مورد اول که مستلزم پرداخت هزینه است و اگر مایل بودید می توانید از آن استفاده کنید. سایت های زیادی هستند که سوشیال سیگنال می فروشند. البته یادتان باشد که از جاهای معتبر آن را خریداری کنید. مورد دوم را می توان با سایت های ارائه دهنده سوشیال سیگنال انجام داد. سایت هایی وجود دارند که با ثبت نام در آن ها و انجام فعالیت هایی ساده مانند ریتوییت، لایک و کامنت و موارد اینچنینی به شما سکه رایگان می دهد که با آن سکه ها می توانید برای صفحات مختلف سایت خود سیگنال شبکه های اجتماعی دریافت کنید.

بررسی سوشیال سیگنال سایت رقیب

برای بررسی اینکه صفحه سایت رقیب شما سوشیال سیگنال دارد یا نه و اگر دارد چقدر و از کجا و چه شبکه های اجتماعی ای دریافت کرده است از سایت socialsignalscheck.com استفاده کنید.

برندسازی

سعی کنید که برای سایت خود برندسازی انجام دهید. درست است که برندسازی آسان نیست و گاهی اوقات هزینه دارد اما اگر به خوبی آن را انجام دهید بزودی به قول معروف “نان برندتان را میخورید”

با تبلیغات و انجام فعالیت های زیاد در شبکه های اجتماعی، خصوصا در اینستاگرام، تلگرام، توئیتر و لینکدین می توانید خیلی خوب و کاملا رایگان برندینگ کنید. جنبه هزینه ای برندینگ برای تبلیغات است و اگر تبلیغات هم داشته باشید فرایند برندسازی سریع تر انجام می گیرد.

فرض کنید کلمه “خرید لباس” را سرچ می کنید. احتمالا بر روی سایت های معروف تر کلیک می کنید و یک سایت هر چه کلیک بیشتری دریافت کند، رتبه کاملا بهتری کسب می کند و این به تجربه ثابت شده است. همچنین وقتی برندینگ انجام بدهید کاربران و مشتریان افزایش پیدا می کنند و این یعنی سود بیشتر.

به علاوه وقتی یک سایت معروف است نام برند در کنار کلمه کلیدی سرچ می شود مثلا “خرید لباس دیجی کالا” و این  مورد هم تاثیر  زیادی در بهبود رتبه دارد.

این را هم در نظر داشته باشید که سئو داخلی و خارجی کاملا به هم وابسته هستند و حتی اگر یک بخش را خوب انجام دهید و بخش دیگر را درست انجام ندهید، سایت می لنگد و به خوبی رتبه نمی گیرد پس باید سعی داشته باشید که سئو داخلی و خارجی را به خوبی و در موازات یکدیگر انجام دهید. در این مقاله در مورد سئو خارجی و فاکتورهای سئو خارجی که به کار بردن آن ها باعث می شود که بهبود رتبه را تجربه کنیم صحبت کردیم و امیدواریم که از این مقاله استفاده و لذت کافی را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *