دسترسی سریع به تیترها
سئو داخلی به مجموعه کارهایی می گویند که ما در خود سایت انجام می دهیم تا سایت را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنیم. در ادامه می خواهیم در مورد اینکه سئوی داخلی چیست، اهمیت آن و تفاوت آن با سئو خارجی و فاکتورهای سئو داخلی صحبت کنیم در ادامه هم با ما همراه باشید.
خب موتورهای جستجو مانند انسان ها فهمیده نیستند و اگر ما یک سایت خیلی تر و تمیز و خوشگل بسازیم، تنها چیزی که موتورهای جستجو از آن می بینند یک مشت کد است که با خواندن آن ها چیزهایی می فهمند و به ما در کلمات مختلف رتبه می دهند. سئو داخلی به انجام عواملی می گویند که در داخل سایت خود انجام می دهیم تا رتبه های های بهتری کسب کنیم.
بحثی که همیشه در بین سئوکاران مطرح است این است که سئو داخلی مهم تر است یا سئوخارجی؟ پاسخ دقیقی نمی توان به این موضوع داد. هر کدام به نوبه خود مهم هستند اما اینکه کدام مورد مهم تر است به کیورد ما بستگی دارد. ممکن است کیوردی با بهینه سازی داخلی بالا بیاید اما کیوردی مانند خرید شارژ مستلزم انجام سئو خارجی قدرتمند باشد.
نکته مهم این است که هر دو مورد سئو داخلی و سئو خارجی مکمل یکدیگر هستند و ممکن است بسته به کیوردی که انتخاب کردیم، اهمیت آن ها کم و بیش شود اما در هر صورت هر دو مهم هستند و باید هر دو را انجام داد تا مطلوب ترین نتیجه حاصل شود.
سئو داخلی سه بخش اصلی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
قبلا در مقاله ای دیگر به این مورد پرداختیم. سئو فنی یا تکنیکال سئو به انجام کارهای فنی و وبمستری می گویند که سایت ما را برای موتورهای جستجو بهینه می کند.
سئو محتوا به انجام کارهایی در سئو می گویند که سایت ما را به لحاظ محتوایی برای جستجوگرها بهینه می کند.
Keyword research یا تحقیق کلمات کلیدی به انجام فرایند پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی برای کسب رتبه در آن ها می گویند. هر چند که می توان تحقیق کلمات کلیدی را جزئی از سئو محتوا دانست اما این مبحث آنقدر گسترده است که به همین علت بخشی جداگانه برای آن نوشته شده است.
سئو داخلی چندین و چند فاکتور مهم دارد که زیرمجموعه های سئو فنی، سئو محتوا و تحقیق کلمات کلیدی هستند در ادامه این فاکتورها را ارائه می دهیم و می گوییم که برای اینکه صفحات مختلف سایت خود را به لحاظ سئو داخلی بهینه کنید باید چه کنید.
سرعت سایت باید در حد خوبی باشد. تحقیق ها نشان می دهد که کاربران موبایل تا 7 ثانیه و کاربران دسکتاپ تا 12 ثانیه منتظر بارگیری یک صفحه می مانند و اگر از این مدت فراتر رود، احتمالا از صفحه خارج می شوند و این یعنی بالا رفتن بانس ریت.
برای اینکه سرعت سایت بالا باشد کارهای زیر را انجام بدهید.
• از هاستینگ های معتبر و پرسرعت استفاده کنید.
• اگر از وردپرس و ووکامرس استفاده می کنید سعی کنید که از هاست وردپرس یا هاست ووکامرس استفاده کنید. این هاست ها نهایت سازگاری را با سایت های وردپرسی و ووکامرسی دارند و این ویژگی باعث می شود تا سایتی پرسرعت تر داشته باشید.
• اگر از وردپرس استفاده می کنید، از قالب و پلاگین های تمیز و سبک استفاده کنید و همچنین از حذف و نصب تعداد زیادی قالب و پلاگین پرهیز کنید چون حجم دیتابیس را افزایش می دهد و در نتیجه سرعت سایت کند تر می شود.
به منظور بررسی سرعت سایت می توانید از سایت gtmetrix با آدرس https://gtmetrix.com استفاده کنید. البته استناد به آمار این سایت توصیه نمی شود چون این سایت هیچ گونه همکاری با موتورهای جستجو ندارد و آمارهای آن برای گوگل اهمیتی ندارد، اما به این جهت که یک آمار تقریبی از سرعت سایت خود داشته باشید خوب است.
امنیت سایت برای گوگل بسیار مهم است و اگر سایتی مخرب باشد، سریعا آن را ار نتایج حذف می کند. بار و بارها سایت هایی بوده اند که در پروسه سئو بوده اند و هزینه های گزافی برای بالا آمدن آن ها صرف شده اما با یک مشکل امنیتی همه چیز نابود شده و سایتی که در صفحه اول قرار داشت از نتایج حذف شد. پس این موضوع اهمیت بالایی دارد. به منطور حفظ اهمیت سایت چند نکته را یادآور می شویم:
• از هاستینگ های معتبر استفاده کنید.
• از قالب و افزونه های کرک شده استفاده نکنید.
• هرگز به فردی به جز افراد قابل اعتماد و اعضای تیم و پروژه دسترسی ورود به پنل هاست یا سایت را ندهید. (فردی بود که این اشتباه را مرتکب شد و فردی که وارد هاست شده بود با قرار دادن فایل های ویروسی، سایت را نابود کرد)
سایت باید برای همه دستگاه های هوشمند قابل دیدن باشد و اگر سایتی اصطلاحا ریسپانسیو یا واکنشگرا نبود، از نتایج موبایل حذف می شود و این باعث می شود تا بخش بزرگی از کاربران احتمالی خود را از دست بدهید. همچنین در سئو، اولویت با سایت های ریسپانسیو بوده و این یک مزیت است.
فایل Robots.txt شامل دستورهایی است که به موتورهای جستجو اعلام می کند کدام بخش های سایت را ایندکس نکند. با فایل Robots.txt، دسترسی جستجوگرها به جاهای غیرضروری را مسدود کنید تا منابع مصرف نشوند. همچنین استفاده اشتباه از این فایل می تواند برای سئو و ایندکس کردن سایت مضر باشد به این صورت که ممکن است اشتباها بخش هایی را نوایندکس کنید که باید در گوگل نمایش داده شوند، پس در استفاده از آن نهایت دقت را به خرج دهید.
باید سایت خود را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنید. گوگل سرچ کنسول که نام قبلی آن وبمسترتولز است، یک ابزار گوگل برای وبمستران و سئوکاران است که موارد مربوط به ایندکس سایت، رتبه سایت و میزان ایمپرشن و کلیک است و به جز آن برخی از بک لینک هایی که دریافت شده را نمایش می دهد. البته امکانات و کاربرد این ابزار، گسترده تر از این متن کوتاه است اما به دلیل آنکه می خواهیم به سایر موارد نیز بپردازیم، نگاهی گذرا به این ابزار داشتیم.
گوگل آنالیتکس دیگر ابزار گوگل است که از آن برای بررسی رفتار کاربر استفاده می شود. برای مثال می توان فهمید که کاربر از کجا وارد سایت ما شده و پس از آن چه کارهایی انجام داده است.
تحقیق کلمات کلیدی یک مبحث گسترده از سئو محتواست. قبل از اینکه شروع به سئو سایت کنیم، باید بدانیم که می خواهیم سایت ما در چه کلماتی رتبه بگیرد. به فرایندی که به تحقیق کلمات کلیدی برای کسب رتبه در آن ها می گردیم Keyword research یا همان تحقیق کلمات کلیدی می گوییم.
برای تحقیق کلمات کلیدی از خود گوگل و ابزارهایی چون الکسا، سیمیلاروب، کی دابلیو فایندر و کیوردتولز استفاده می شود.
پس از تحقیق کلمات کلیدی لازم است تا محتوای افراد دیگر را آنالیز کنید. آنالیز محتوای دیگران به این صورت است:
1. کلمه ای که قصد دارید در آن رتبه بگیرید را در گوگل سرچ کنید.
2. لینک های 1 تا 5 را باز می کنیم.
3. محتوای سایت را به لحاظ محتوای متنی (طول و کلمات متن)، عکس، ویدئو، سرعت و دیگر فاکتورها بررسی می کنیم.
4. سعی می کنیم صفحه ای بهتر از آن لینک ها داشته باشیم. یعنی طول متن، تعداد عکس و ویدئو، سرعت و سایر فاکتورهای ما بهتر از لینک های برتر باشد.
url همان لینکی است که وقتی مرورگر را باز می کنیم در کادر بالا نمایش داده می شود. url تاثیری بسزا در پیشرفت صفحه در رتبه های گوگل دارد. سعی کنید URL متن ترجمه انگلیسی کلمه کلیدی باشد.
حال باید محتوا را بنویسید، سعی کنید ابتدا لپ کلام را بنویسید. یعنی خود بدنه و نوشتن مقدمه و پایان را پس از نوشتن مقاله بنوسید. محتوایی که می نویسید، دارای داستان سازی، طنز، زبان بازی و استفاده از کلمات عامیانه باشد. مثلا نوشتن جمله:
مایه مسرت است که اینک با رهنمودهای مدیر شرکت به موفقیت و ارزشی والا دست یافتیم.
کاملا غلط است و کاربر را فراری می دهد پس به هنگام نوشتن محتوا لحنی نوشتاری و عامیانه داشته باشید.
عناوین پست را با تگ H1 بنویسید. این تگ برای معرفی موضوع آن صفحه از سایت شما به گوگل استفاده می شود و هر گز هم از دو تگ H1 استفاده نکنید. در تگ H1 حتما از کلمه کلیدی استفاده کنید تا شانس بیشتری برای کسب رتبه های بهتر داشته باشید.
قرار دادن انواع مدیا مانند عکس، ویدئو، پادکست، pdf برای رشد سئو داخلی بسیار توصیه می شود. برای مثال اگر رقیب شما از 5 عکس استفاده کرده، شما از 10 عکس استفاده کنید، اگر رقیب شما از ویدئو استفاده کرده شما تعداد بیشتری ویدئو قرار دهید، یا یک نکته ظریف این است که کمتر سایتی فایل pdf در صفحه قرار می دهد و شما می توانید این فرصت را غنیمت شمرده و فایل PDF حاوی محتوای متنی را با برنامه Word آماده کرده و در صفحه سایت قرار بدهید و این یک مزیت خیلی عالی محسوب می شود که البته خیلی از سئوکاران نسبت به آن بی توجه اند.
عکس ها را سئو کنید. سئو عکس یک مبحث مربوط به سئو محتوا است. باید کلمه یا کلمات کلیدی خود را در تگ آلت عکس قرار دهید و همچنین توضیحاتی در مورد آن ارائه دهید به این شکل گوگل محتوای صفحه شما را بهتر می فهمد و در نتیجه رتبه های بهتری به شما می دهد.
یک نکته که وجود دارد این است که سئو عکس بسیار راحت تر از سئو یک صفحه است و وقتی یک عکس را سئو می کنید در نتایج گوگل و بخش image نماش داده می شود و کاربران از این طریق هم به سایت شما وارد می شوند. شاید تعدادشان کمتر است اما ممکن است همان تعداد کم به کاربران یا مشتریانی سودآور تبدیل شوند.
در مبحث سئو داخلی، لینکدهی در محتوا به سایر صفحات سایت بسیار مهم است. به صورت کلی دو نوع لینک داریم:
• لینکی که از صفحات مختلف سایتمان به سایت های دیگر می دهیم.
• لینکی از صفحات مختلف سایتمان به یکدیگر می دهیم.
هر دو شیوه لینک دادن بسیار مهم هستند. در محتواهایی که می نویسید باید به سایر صفحات سایت که ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم به محتوای آن صفحه دارند لینک بدهید. لینک دادن به سایت های معتبر دیگر یکی از فاکتورهایی است که گوگل از آن برای تشخیص صفحات برتر استفاده می کند و حتما باید استفاده شود.
همجنین لینکدهی داخلی صفحات مختلف سایت به یکدیگر باعث فهمیدن ارتباط صفحات توسط جستجوگرها شده و به جز آن باعث بیشتر ماندن کاربر در سایت و گردش وی در صفحات مختلف سایت می شود که این نیز یک فاکتور مهم محسوب می شود. به منظور مدیریت لینک های داخلی می توانید از افزونه های یوست و رنک مث و سایر افزونه های مدیریت لینک استفاده کنید.
دو تکنیک بسیار مهم و اثربخش در تولید محتوا به منظور سئو داخلی وجود دارد به نام های مگاپست و تاپیک کلاسترکه در ادامه توضیحاتی در مورد آن ها ارائه می کنیم:
• مگاپست: مگاپست مقاله ای بسیار طولانی و ریشه ای در مورد یک موضوع خاص است که در این مقاله تعداد متن بسیار بالا، چندین عکس، ویدئو، پادکست، PDF و فایل هایی مانند آن وجود دارد و چنین صفحه ای بسیار قدرتمند است چون متن زیاد و رسانه ها و داکیومنت های زیادی در آن قرار داده ایم.
• تاپیک کلاستر: تاپیک کلاستر شباهت هایی به مگاپست دارد اما شیوه ای بهتر است. در تولید محتوای خوشه ای یا تاپیک کلاستر ابتدا محتوایی مرکزی می نویسیم و سپس مقالاتی پیرامون آن محتوا می نویسیم و با ساختار و استراتژی منظم آن ها را به یکدیگر لینک می کنیم. برای مثال محتوایی با موضوع دکوراسیون می نویسیم و سپس توضیحاتی مختصر در مورد دکوراسیون خانه، دکوراسیون محل کار، رنگ های سال، شیوه های چینش دکوراسیون و… می دهیم و سپس از مقاله دکوراسیون که مقاله مرکزی است به سایر مقالات مانند دکوراسیون خانه، دکوراسیون محل کار و… لینکدهی می کنیم.
در این مقاله در مورد سئو داخلی حرف ها زدیم و مهم ترین فاکتورهای دخیل در این بخش از سئو را شرح دادیم و در پایان نیز شما را با دو مدل تولید محتوای تاپیک کلاستر و مگاپست آشنا کردیم. البته این را نیز بگوییم که در شرایط کنونی محتوای تاپیک کلاستر بیشتر توصیه می شود. این را نیز بدانید که سئو داخلی و خارجی کاملا با هم مرتبط بوده و در هم تنیده هستند و حتی اگر یک بخش خوب باشد و بخش دیگر خوب نباشد احتمال دستیابی به رتبه های برتر گوگل کمتر می شود پس به هر دو بخش به خوبی توجه کنید. امیدواریم که از این مطلب استفاده و لذت کافی برده باشید.