تعرفه سئو سایت – هزینه سئو یک سایت چگونه محاسبه می شود؟

شکل یک تصویر
تعرفه سئو سایت – هزینه سئو یک سایت چگونه محاسبه می شود؟
زمان مطالعه: 7 دقیقه
5/5 - (2 امتیاز)

هزینه انجام سئو وب سایت چگونه تعیین می شود؟

سئو یکی از جذاب ترین و پرکاربردترین دانشی است که تمامی کسب و کارها را امروزه به خود مشغول کرده است. در حقیقت اهمیت سئو برای همگان آشکار شده و می توان آن را به عنوان دانشی در نظر گرفت که همواره دچار تغییر و دگرگونی است. در این میان تعیین هزینه انجام سئو یکی از بزرگ ترین سوالاتی است که هم برای سئو کاران و هم برای صاحبان کسب و کار که خواهان استخدام یک سئو کار حرفه ای هستند، پیش می آید.
امروزه، روش های متعدد و متفاوتی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان هر گونه خدمات و محصولات را قیمت گذاری کرد. این روش ها کار را برای دو طرف یک معامله آسان می کند. اما امکان استفاده از این روش ها در حوزه سئو وجود ندارد چرا که در این دانش ملاک ها و فاکتور هایی وجود دارد که با سایر معاملات متفاوت است. از جمله این معیار ها می توان به میزان موفقیت کار اشاره کرد که این موضوع در بسیاری از روش ها بی استفاده است.
در حقیقت زمانی که یک سئو کار از جانب شخص حقیقی یا حقوقی مشغول به کار می شود، می بایست تنها انتظار مدیر خود را که همان رسیدن به موفقیت سایت و در نتیجه افزایش مشتریان است را برآورده سازد. رسیدن به موفقیت اهمیتی بسیار زیاد داشته و برای یک مدیر چگونگی انجام پروسه سئو، موضوع مهمی به شمار نمی آید.
اما این موضوع که نمی توان قیمت و هزینه ای برای ارائه پروژه سئو در نظر گرفت، مشکل بزرگی است و ممکن است برای بسیاری از صاحبان کسب و کار و سئو کاران به عنوان یکی از دغدغه های مهم کاری شمرده شود. به طور کلی نمی توان هزینه ای دقیق یا تعرفه ای دقیق برای خدما ت سئو معین کرد اما عوامل و فاکتور هایی در این فرایند وجود دارد که می توان از آن ها بهره برد. در حقیقت مدل های مختلفی جهت قیمت گذاری سئو رایج است که هر کدام دارای مزایا و معایب مربوط به خود هستند. در ادامه با این عوامل و ویژگی های هر کدام آشنا خواهیم شد. با تهران لرن همراه باشید.

به طور کلی تعرفه یا قیمت گذاری سئوی یک وب سایت را می توان به دو شیوه اجرا کرد: یکی قیمت گذاری براساس کلمات کلیدی و دیگری قیمت گذاری براساس آمار ورودی از گوگل

1- قیمت گذاری انجام سئو بر اساس جایگاه کلمه کلیدی

در این روش که یکی از روش هایی است که غالبا صاحبان کسب و کار بیشتر به آن تمایل دارند، فشار زیادی بر روی سئوکاران است. این روش بدین صورت است که کارفرما لیستی از کلمات کلیدی مورد نظر و مرتبط با سایت کاری خود را به سئو کار ارائه می دهد و هدفی برای رسیدن به رتبه و جایگاه بالا در این کلمات کلیدی در نظر می گیرد. برای مثال کارفرما 7 کلمه کلیدی مشخص شده را به سئو کار می دهد، و از او هزینه سئو و زمان می گرید. مثلاً به او 9 ماه فرصت می دهد تا این کلمات کلیدی در سایت او بتوانند به رتبه بالایی در گوگل دست پیدا کنند. همان طور که گفتیم این نوع روش، فشار زیادی برای سئوکار دارد چرا که او برای دریافت حقوق خود می بایست حتما به هدف رسیده و سایت را به موفقیت برساند. در صورتی که سئوکار نتواند این کار را انجام دهد، نه تنها حقوقی دریافت نمی کند بلکه مدت زمان زیادی را صرف کاری بدون هدف کرده است.
اما چرا کارفرمایان از این روش استفاده می کنند؟ در این جا می بایست به کارفرمایانی که تجارب خوبی با سئوکاران نداشته اند نیز حق داد. چرا که ممکن است کارفرما با سئوکاران متعددی همکاری داشته باشد و هیچکدام نتوانسته باشند او را به نتیجه دلخواه خود برسانند و صرفا هزینه ای بر روی هزینه های مالی او شده اند. در نتیجه کارفرما اعتماد خود را نسبت به سئوکاران از دست می دهد و ملاک ارزیابی عملکرد سئوکار خود را بر روی کلمات کلیدی و میزان موفقیت آن ها در گوگل به حساب می آورد.

آیا می توان رتبه و رنکینگ بالا در سئو را تضمین کرد؟

البته که می توان رسیدن به موفقیت را در حوزه سئو تضمین کرد اما هر کسی نمی تواند این تضمین را دهد. برای آن که به موفقیت خود ایمان داشته باشید و بتوانید به مشتری خود تضمین دهید که تا مدت مشخص شده می توانید سایت او را بالا بیاورید، می بایست در حوزه سئو خبره بوده و تجارب بسیار زیادی در سئو داشته باشید. زمانی که تجربه کافی در این این حوزه را داشته باشید خواهید فهمید که از نظر قانونی و اخلاقی نمی توانید به کارفرما این تضمین را بدهید که سایت او را به رتبه یک گوگل می رسانید. از همین رو از انجام چنین پروژه های سرباز می زنید. اما سئوکاران بی تجربه برای داشتن تجربه و دریافت درآمد بالاتر، این گونه پیشنهاد ها را قبول کرده و کارفرمایان را از کار خود مطمئن می سازند.

نمونه تعرفه سئو

آیا قیمت گذاری بر اساس رتبه کلمات کلیدی خطرناک است؟

بسیاری از کارفرمایان تصور می کنند که رسیدن به موفقیت سایت آن ها تنها در رتبه بالا در یک یا چند کلمه کلیدی مورد نظر خلاصه می شود. حال آن که برای داشتن یک کسب و کار موفق در حوزه سئو نیازمند فعالیت در جایگاه های متفاوتی بوده و می بایست کار خود را در طیف وسیعی گسترش دهید. تنها در این صورت است که موفقیت شما دوام و پایداری داشته و به آسانی سقوط نمی کنید.

زمانی که ملاک قیمت گذاری انجام سئو تنها بر روی کلمات کلیدی باشد، کارشناس سئو تمام توجه خود را بر روی کلمات کلیدی خواسته شده می گذارد و بسیاری از فاکتور ها را نادیده می گیرد. به این معنی که سئوکار تنها بر روی لینک سازی خارجی و تولید محتوای باکیفیت فوکوس کرده و احتمال جریمه شده سایت توسط گوگل افزایش پیدا می کند.

قیمت هر کلمه کلیدی را چگونه تعیین بکنیم؟

مهمترین قسمت در پذیرش سئوی یک وب سایت تعیین قیمت منصفانه کلمات کلیدی است. برای تعیین قیمت ابتدا لیست کلمات کلیدی را از کارفرما بگیرید یا میتوانید کلمات پیشنهادی خودتان را هم به آن اضافه بکنید، سپس میزان سختی کلمات کلیدی را در یکی از ابزارهای moz یا kwfinder بررسی کنید. دقت کنید که این اطلاعات را درون یک فایل اکسل یادداشت بکنید. بعد از انجام این مرحله تعداد سایتهایی که در آن زمینه در حال انجام سئو هستند را مشخص کنید: برای اینکه بفهمید سایتی در حال سئو هست یا نه کافی است بخش وبلاگ آن را ببینید و تعداد بک لینک های که گرفته را بررسی کنید. معمولا سایتهای که در صفحه اول هستند همیشه در حال انجام عملیات سئو هستند. اکنون بیایید رقبای اصلی را بررسی کنید یعنی سایتهای که در آن کلمه کلیدی رتبه های برتر را دارند. منظور از رتبه برتر رتبه 1-3 یا 1-5 یا 1-10 می باشد. انجام دادن این مرحله بستگی به میزان رقابت دارد اما هر چه تعداد رقبای بیشتری را بررسی کنید در قیمت دهی به مشکل بر نمی خورید.

به این تصویر توجه کنید: کلمه کلیدی که می خواهیم قیمت دهی بکنیم، کلمه خرید ویلا می باشد. این کلمه دارای سختی 28 از سایت ahref می باشد که می توان گفت کلمه متوسطی است، سایتهای رقیب آن دارای قدمتی یک تا 4 ساله هستند . هر چند قدمت سایت دیگر چندان مهم نیست ولی همیشه قبل از گرفتن هر پروژه ای قدمت رقبا را بررسی کنید، اینطور اطلاعات دقیق تری از رقبا دارید. در این زمینه ما 6 تا از رقبا را بررسی کردیم: با توجه به برنامه تولید محتوا متوجه می شویم بیشتر رقبا محتوای قوی ای دارند و روی برنامه تولید محتوا برنامه دارند. اعتبار هر کدام از دامنه ها نیز بالاست که نشانگر لینک سازی و تولید محتوای خوب می باشد.

در مرحله بعد تعداد لینک ها و رپورتاژ های خریداری شده هر کدام از سایتها را بشمارید، یعنی از یکی از ابزارهای moz  یا ahref استفاده کنید. بک لینک های رایگان را نیازی نیست در اینجا بیاورید اما برای سایتتان حتما بک لینک رایگان بخصوص نوفالو هم بگیرید که هم اعتبار دامنه بالا برود و هم کار لینک سازی طبیعی تر جلوه داده شود.

بعد از اینکه تعداد رپورتاژ های هر سایت را یادداشت کردید، باید قیمت آنها را بیابید. برای گرفتن قیمت می توانید از پلتفرمهای که رپورتاژ ارائه می دهند استفاده کنید. سپس قیمت کلی رپورتاژ ها را دورن جدول لیست بکنید و با بررسی رقبا می توانید یک قیمت تقریبی برای خرید رپورتاژ به کارفرما بدهید. توجه کنید که هزینه رپورتاژ به عهده کار فرما می باشد و شما فقط باید دستمزد خودتان را قرارداد سئو منعقد بکنید و این دو از هم جدا می باشند. اما دستمزد سئوکار چگونه تعیین می شود؟

برای تعیین دستمزد می توانید با توجه به میزان سختی کلمه و قدرت رقبا اقدام کنید و همچنین میزان ارزش آن کلمه کلیدی. مثلاً اگر خرید ویلا را شما به لینک 1-3 بیاورید و کارفرما بتواند فقط و فقط یک ویلا بفروشد سودی چند برابر انجام پروژه سئو گیرش میاید و به نوعی کلیه هزینه های که کرده فقط با یک فروش بر می گردد. منصفانه ترین قیمت برای بالا آوردن کلمه کلیدی خرید ویلا در 9 ماه بین 30 میلیون تا 80 میلیون می باشد که ما در اینجا به 40 میلیون قانع شدیم. برای دستمزد یک کلمه کلیدی ما شما را آزاد می گذاریم ولی این نکته هم یادتان باشد که کارفرما ها معمولاً از چندین سئوکار و شرکت قیمت می گیرند و قیمت تقریبی دستشان است پس تا جایی که می توانید قیمت های پروازی ندهید.

2- قیمت گذاری انجام سئو بر اساس آمار ورودی از گوگل

در این روش کارفرما از کارشناس سئو می خواهد که آمار افزایش کاربران از جانب گوگل و همچنین تبدیل آن ها به مشتری سایت را به عنوان نشانه ای از موفقیت کاری او، نشان دهد. برای نشان دادن این گونه آمار ها می توان از ابزار ها مختلفی استفاده کرد که اصلی ترین و پرکاربرد ترین آن ها، ابزار Google search console می باشد. به طور معمول صاحبان کسب و کاری از این روش استفاده می کنند که تجربه کسب جایگاه در عبارات طولانی را دارند و ارزش این گونه هدف گذاری ها را به خوبی درک می کنند. در این روش فشار کمتری بر روی سئو کار هست اما هزینه سئو خیلی کم تر می شود.

آیا میزان فروش ملاک مناسبی برای قیمت گذاری انجام سئو است؟

قیمت گذاری با استفاده از این روش نیز مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد. آمار گیری در این روش در سایت های فروشگاهی بسیار آسان است اما سایت های که به دنبال آگاهی عمومی هستند و یا فروش آن ها به صورت حضوری صورت می گیرد، بررسی میزان فروش و افزایش مشتریان با این روش کار را سخت می کند. علاوه بر این در صورتی که کارفرما از روش های دیگر ارتقا کسب و کار خود همچون فعالیت در شبکه های مجازی، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات بنری و … استفاده کند، به درستی نمی توان تشخیص داد که افزایش درصد موفقیت از جانب سئو سایت بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *