مرورگر وب چیست ؟ (Web Browser) + معرفی انواع مرورگر

شکل یک تصویر
مرورگر وب چیست ؟ (Web Browser)  + معرفی انواع مرورگر
زمان مطالعه: 6 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

مرورگر چیست؟

مرورگر وب یا همان (Web Browser) جزو آن دسته از نرم افزارهایی است که کاربران می توانند توسط آن به دنیای اینترنت وارد شده و از محتوای موجود در آن استفاده بکنند. مرورگر ها انواع مختلفی دارند که هر یک از آن ها دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی می باشد. به همین علت کاربران با گزینه های بسیار متنوعی روبرو خواهند شد.

تاریخچه مرورگرها

اولین مرورگر وب در سال 1990 میلادی با نام (WorldWideWeb)  توسط تیم برنرز لی خلق و برای عموم کاربران معرفی شد. جالب است بدانید که نام این مرورگر بعد از گذر زمان به (Nexus) تغییر پیدا کرد. بعد از سه سال، مارک اندریسن با عرضه ی مرورگر (Mosaic) توانست انقلابی در دنیای اینترنت ایجاد کند. این مرورگر که با نام (Netscape) نیز شناخته می شود امکان دسترسی به محتوای اینترنت برای مردم فارغ از موقعیت جغرافیایی را فراهم می کرد. در سال 1995 رقابت میان مرورگر ها با ظهور شرکت مایکروسافت و (Internet Explorer) به بیشترین حد خود رسید. شرکت مایکروسافت توانست با جذب 95 درصدی کاربران اینترنتی به یکی از بهترین مرورگرهای دنیا تبدیل شود. 

وظایف مرورگر وب چیست؟

مرورگر وب این امکان را به کاربران می دهد تا به  اینترنت دسترسی داشته باشند. مرورگر اطلاعات را از وب دریافت و آن را بر روی دستگاه هایی چون کامپیوتر یا تلفن همراه نمایش می دهد. لازم است اطلاعات در قالبی ثابت برای کاربران به اشتراک گذاشته شود تا آن ها بتوانند فارغ از موقعیت جغرافیایی از اطلاعات استفاده کنند.

نکته: موتور جستجو را با مرورگر به اشتباه نگیرید.

کوکی ها و مرورگر وب

اکثر کاربران فضای اینترنتی با کوکی ها آشنایی داردند و قطعا یک بار نام آن را شنیده اند. وب سایت ها اطلاعات کاربران را به منظور بازدید برای دفعات دیگر در فایل هایی به نام کوکی ذخیره می کنند. برای درک بهتر می توان به ذخیره ی اطلاعاتی چون نام کاربری و یا رمز عبور اشاره کرد که این کار توسط کوکی ها امکان پذیر می باشد. گاها کوکی ها اطلاعات بسیار دقیق تری از کاربران را ذخیره می کند، جالب است بدانید که این امر در سایت های هدفمند بیشتر به چشم می خورد.

کوکی شخص ثالث

امکان ردیابی کاربران بدون بازدید از سایت ها، توسط کوکی های شخص ثالث امکان پذیر می باشد. معمولا این اطلاعات با دیگر شرکت ها به اشتراک گذاشته و یا به فروش می رسد.

نکته: برخی از مرورگر ها این امکان را به کاربران می دهد تا کوکی های شخص ثالث را مسدود کنند.

وظایف مرورگر وب چیست؟

امنیت مرورگر ها و اهمیت آن

هکر ها از طریق مرورگر ها می توانند به فعالیت های مخربی نظیر سرقت اطلاعات کاربران بپردازند که به منظور جلوگیری از دسترسی هکرها، توسعه دهندگان و شرکت ها همواره به دنبال بروزرسانی و ارتقا امنیت مرورگر ها می باشند از این روی همواره به کاربران خود توصیه می کنند تا از آخرین نسخه ی ارائه شده بر روی دستگاه های خود استفاده کنید. عدم بازدید از سایت های مخرب و استفاده از آنتی ویروس ها از جمله دیگر اقداماتی است که کاربران می توانند در راستای بالابردن امنیت خود آن را انجام دهند.

نکته: بسیاری از مرورگر های مشهور دارای تنظیمات مرور خصوصی یا حالت ناشناس هویت می باشند.این ویژگی تاریخچه ی سیستم کاربران را پاک می کند اما هم چنان دولت ها و یا تبلیغ کننده ها می توانند بر آن ها دسترسی داشته باشند.

از جمله دیگر ویژگی های پر کاربرد مرورگر ها می توان به افزونه یا افزودنی ها، اشاره کرد. در این بخش کاربران می توانند برنامه ها و نرم افزار های مورد نظر خود را به مرورگر اضافه کرده و از آن بهره مند شوند. همچنین خوب است بدانید که در تمامی مرورگر ها ویژگی هایی وجود دارد که با یکدیگر مشترک است از میان این موارد می توان به بوک مارک، برگه ها، نوار آدرس، گزینه  رفرش، توقف و …. اشاره کرد.

پر طرفدارترین مرورگر ها

مرورگرها از تنوع بسیار بالایی برخوردار می باشند. هر یک از آن ها ویژگی های خاص ومنحصر به فردی را دارند. از این روی کاربران حق انتخاب دارند. در ادامه به بررسی بهترین مرورگرها و ویژگی های هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

 مرورگر Opera

مرورگر اپرا در سال 1996 تنها برای مایکروسافت ویندوز ارائه شد. جالب است بدانید که در حال حاضر حدود دو درصد از کاربران فضای اینترنت از این مرورگر استفاده می کنند. برخلاف دیگر مرورگر ها اپرا طیف گسترده ای از افزودنی ها، تم های گوناگون و … را نیز در اختیار کاربران خود قرار می دهد.

از جمله دیگر ویژگی های این مرورگر می توان به موارد ذیل اشاره کرد.

  • پشتیبانی از برنامه های پرکاربردی چون واتساپ و فیسبوک
  • امنیت بسیار بالا
  • امکان همگام سازی در دستگاه های مختلف
  • امکان دانلود عکس در کمترین زمان ممکن
  • دسترسی مستقیم از مرورگر به اخبار روزانه ی دنیا
  • پشتیبانی مرورگر اپرا از تمامی نسخه های ویندوز و پلاگ این هاوظایف مرورگر وب چیست؟

مرورگر  Internet Explorer

این مرورگر متعلق به شرکت مایکروسافت بوده و با راه اندازی ویندوز 95 برای عموم کاربران معرفی شد. اکسپلورر در ابتدای ظهور باگ های فراوانی داشت اما با این حال توانست به یکی از محبوب ترین ها در این زمینه تبدیل شود به طوری که بسیاری از کاربران در گذشته گمان می کردند تنها راه ورود به دنیای اینترنت، استفاده از این مرورگر یعنی اینترنت اکسپلورر می باشد.

مرورگر  Google CHrome

مرورگر کروم اولین بار در سال 2008 به بازار عرضه شد. گوگل کروم با اختلاف بسیاری چشمگیری توانسته به یکی از پرکاربردترین و البته بهترین مرورگرها  در دنیا تبدیل شود. مرورگر کروم این امکان را به کاربران می دهد که بدون هنگ کردن و بروز هر گونه مشکل همزمان تب های زیادی را باز کنند جالب است بدانید که اکثر کاربران ادعا می کنند که گوگل کروم بدون هیچ مشکلی فایل ها با حجم بالا را نیز دانلود می کند. از دیگر ویژگی های کروم می توان به امنیت بالا، تم های گوناگون و زیبا، وجود افزونه های متعدد و غیره اشاره کرد.

مرورگر   Yendex

مرورگر یاندکس سرعت جستجوی بسیار بالایی داشته و هم چنین با استفاده از سیستم توربو زمانی که اتصال اینترنتی کاربران ضعیف است نیزمشغول به کار می شود که این نکته توجه بسیاری از افراد را به سوی خود جلب می کند.

نکته: یاندکس از طرح موتور جستجوی وب کیت استفاده می کند.

مرورگر   Firefox

یکی دیگر از مرورگر های پرکاربرد در دنیا، فایرفاکس نام دارد. بسیاری از کاربران از کند بودن فایرفاکس شکایت می کنند. مشکلی که با آپدیت های جدید کمتر به چشم می خورد و انتظار می رود که در آینده به طور کل از بین برود. موزیلا فایرفاکس مرورگر سازگار با تمامی نسخه ی ویندوز 7 به بالا و هم چنین جزو یکی از بهترین ها برای Linux، Windows، Mac، Ios می باشد.

نکته: فایرفاکس به نسبت مرورگر کروم، رم بسیار کمتری مصرف می کند اما جالب است بدانید که استفاده از آن بر روی دستگاه هایی چون لپ تاپ چندان توصیه نمی شود زیرا شارژ باتری را در کوتاه ترین زمان ممکن تخلیه می کند.

مرورگر  Tor

اگر به دنبال یک مرورگر ایمن هستید، ما به شما Tor را پیشنهاد می کنیم زیرا این مرورگر آی پی کاربران را به هنگام جستجو تغییر داده و هم چنین هیچ سابقه ای ذخیره نمی کند. یکی از عمده ترین معایب این مرورگر، سرعت بسیار پایین آن می باشد که البته علت این موضوع فرآیند مخفی کردن IP کاربران است.

مرورگر  Vivaldi

این مرورگر توسط توسعه دهندگان اسبق اپرا طراحی و عرضه شده است. ویوالدی کاملا رایگان بوده و از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار می باشد. ویوالدی به حریم شخصی کاربران اهمیت داده از این روی ویژگی جستجوی امن بدون کوکی و ردپا را برای کاربران خود فراهم کرده است.

  • شخصی سازی محیط مرورگر
  • امکان مخفی کردن و مرتب کردن زبانه ها
  • قابلیت منظم کردن تب ها
  • سرعت لود بالا نسبت به دیگر رقبا
  • ایجاد تغییر در منوی اصلی

مرورگر  Brave

سرعت سرچ بسیار بالا در مرورگر brave باعث شده تا بتوان آن را نسبت به دیگر موارد مشابه و پر طرفداری هم چون کروم متمایز کرد. این مرورگر را می توان بر روی اندورید، آی او اس، ویندوز و مک نیز اجرا کرد. از این روی کاربران زیادی می توانند از آن بهره مند شوند. جالب است بدانید که  braveدر سال 2020 توانسته لقب امن ترین مرورگر دنیا را از آن خود کند، بنابراین اگر به حریم شخصی اهمیت می دهید، ما به شما این مرورگر را پیشنهاد می کنیم.

مرورگر  Chromium

کرومیوم هم چون کروم، توسط کمپانی گوگل عرضه شده در واقع می توان این مرورگر را نسخه ی سبک تر کروم در نظر داشت. امکان همگام سازی میان چندین دستگاه، امنیت بالا، بروزرسانی خودکار و غیره از دیگر ویژگی های این مرورگر محسوب می شود.

مرورگر  Safari

سافاری یک مرورگر ساده اما پر کاربرد است که برای اولین بار در سال 2003 منتشر شده و بیشتر در محصولات apple نظیر آیفون، آیپد و غیره استفاده می شود. این مرورگر فاقد (Openness) بوده از این روی از قابلیت سفارش سازی ناچیزی بهره مند می باشد. امکان ادغام داده ها در سیستم عامل های گوناگون، دسترسی به گذرواژه های ذخیره شده در دستگاه های اپل از دیگر ویژگی های این مرورگر محسوب می شود.

مرورگر  Epic

اگر جزو آن دسته از کاربرانی هستید که حریم شخصی برایتان اهمیت بسیار زیادی دارد، ما به شما مرورگر اپیک را پیشنهاد می کنیم. این مرورگر دارای سرورهای وی پی ان بوده از این روی IP حقیقی کاربران پنهان می ماند. هم چنین این مرورگر به صورت خودکار سوابق جستجو را پس از هر بار استفاده پاک کرده و هم چنین  کوکی ها و تبلیغات آزار دهنده را نیز بلاک می کند.

نکته: طبق گزارش کاربران برخی سایت ها با این مرورگر سازگار نمی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *