رایج ترین اصطلاحات سئو که باید بدانید

شکل یک تصویر
رایج ترین اصطلاحات سئو که باید بدانید
زمان مطالعه: 8 دقیقه
5/5 - (2 امتیاز)

آشنایی با اصطلاحات سئو

اصطلاحات سئو، پایه ای ترین کاری است که هر سئوکار حرفه ای باید بداند. در این مقاله به صورت مفصل، ساده و کاربردی مهمترین اصطلاحات سئو را یاد می گیریم.

سئو

SEO مخفف کلمه Search engine optimize یا همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است و به فرایندی گفته می شود که ما با انجام یکسری اعمال در سایت و خارج از سایت سعی در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو داریم.

سئو داخلی

سئو داخلی یا  On-page SEOبه مجموعه کارهایی گفته می شود که ما در سایت خود انجام می دهیم تا سایت را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنیم. سئو داخلی دارای زیرمجموعه هایی است که در این بخش قصد داریم به آن ها بپردازیم.

سئو محتوا

سئو محتوا یکی دیگر از اصطلاحات سئو می باشد که به بخشی از سئو می گویند که سعی داریم با تولید محتوای ارزشمند، سایت خود را برای گوگل سئو کنیم. سئو محتوا شامل متن، عکس، ویدئو و سایر مدیاها است. سئو محتوا جزئی از سئو داخلی به حساب می آید.

چگالی کلمات کلیدی

میزانی که از کلمات کلیدی در محتوای سایت استفاده می کنیم چگالی کلمه کلیدی یا Keyword density گفته می شود که استفاده به اندازه از آن باعث افزایش شانس سئو به نسبت سایر رقبا می شود. استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی را کیورد استافینگ می نامند و از نظر گوگل بسیار بد است و ممکن است که جریمه های سنگین در نظر گرفته شود.

سئو عکس

با انجام فعالیت هایی بر روی عکس های سایت سعی در سئو عکس ها داریم تا در نتایج گوگل بخش image نمایش داده شوند.

سئوی عکس

سئو تکنیکال (فنی)

سئو فنی بخشی از سئو است که سایت خود را به لحاظ امور فنی و کدنویسی برای گوگل بهینه سازی می کنیم. برخی از عوامل دخیل در سئو فنی: ریسپانسیو، سرعت سایت، کدنویسی قالب و پلاگین های سایت، هاست، دامنه و…

سئو محلی

سئو محلی یا Local SEO یکی دیگر از اصطلاحات سئو است که شیوه ای از سئو است که ما بر روی بالا آمدن سایت در نتایج محلی تمرکز می کنیم. این روش برای کسب و کارهای محلی بسیار به صرفه و پربازده است. فرض کنید که یک سایت مشاوره روانشناسی دارید. اگر بخواهید این سایت را در کلماتی همچون روانشناسی یا مشاوره روانشناسی بالا بیاورید، نیازمند هزینه و انرژی بسیار زیادی است. حالا اگر شما بر روی سئو محلی تمرکز کنید، به جای تمرکز بر روی کلمات هزینه بر و سخت بر روی کلماتی همچون مشاوره شمال تهران، روانشناس شیراز یا مواردی مانند این تمرکز می کنید که هم کاربران و مشتریانی کاملا هدفمند به شما ارائه می دهد و هم از صرف هزینه و وقت بسیار زیاد جلوگیری می کنید. سئو محلی جزئی از سئو داخلی است.

سئو خارجی

سئو خارجی یا Off-page SEO به مجموعه اقداماتی گفته می شود که ما در خارج از سایت انجام می دهیم تا سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنیم. سئو خارجی دارای چند بخش است که در ادامه در مورد آن ها صحبت می کنیم.

بک لینک

بک لینک Backlink به لینک هایی گفته می شود که سایت ما از دیگر سایت ها دریافت می کند و یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در سئو است. موتورهای جستجو طوری برنامه ریزی شده اند که هر وقت سایتی بک لینک دریافت می کند، به آن اهمیت بیشتری بدهند. چراکه احتمال می دهند سایتی که از سایت های دیگر بک لینک دریافت می کند، احتمال دوست داشتنی یا معروف است.

جاسوسی بک لینک

جاسوسی بک لینک یک تاکتیک سئو است که ما با استفاده از ابزارهای حرفه ای رایگان یا پولی، سعی در فهمیدن تعداد و منبع بک لینک های دریافتی سایت های رقیب داریم.

دیساوو

دیساوو یکی از مهمترین اصطلاحات سئو می باشد. دیساوو فرایندی است که گوگل تدارک دیده تا بک لینک های اسپم، مخرب و نه چندان خوبی که دریافت می کنیم را گزارش کرده تا آن ها را نادیده بگیرد و در نتیجه رتبه سایت افت نکند.

رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی متنی است که شما در وب سایت های مطرح منتشر می کنید و با یک تیر دو نشان می زنید. اول آنکه تبلیغ کسب و کار خود را می کنید و دوم آنکه از آن سایت بک لینک دریافت می کنید.

منشن بدون لینک

منشن بدون لینک یکی از اصطلاحات سئو است که جدید می باشد و  بسیار کارآمد است. در این روش نام سایت شما در سایت های دیگر برده می شود بدون اینکه لینکی به سایت شما داده شود. این روش را مکملی برای بک لینک می دانند که قدرت آن را افزایش می دهد.

سوشیال سیگنال

سوشیال سیگنال یا سیگنال شبکه های اجتماعی یکی دیگر از اصطلاحات سئو است که به این شکل است که در شبکه های اجتماعی، صفحات مختلف سایت شما پست شوند و کاربران این شبکه ها بر روی سایت شما عمل و عکس العمل انجام دهند. مثلا کارهایی مانند توئیت و ریتوئیت را می توان سوشیال سیگنال نامید.

سوشیال سیگنال

ابزارهای سئو

ابزارهای سئو شامل نرم افزاهایی آنلاین، تحت وب، اندروید، ویندوز، مک و آی او اس هستند که البته تعداد ابزارهای تحت وب بسیار بیشتر و گسترده تر است که از آن ها جهت انجام امور سئو همچون سئو داخلی، جستجوی کلمات کلیدی، سئو خارجی، شناسایی بک لینک، دریافت سوشیال سیگنال و…. استفاده می شود.

گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول یکی از ابزارهای گوگل است که مربوط به امور نمایش سایت در موتورهای جستجو و همچنین شمارش میزان ایمپرشن و کلیک است.

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس یکی از ابزارهای گوگل است که از آن برای رفتارشناسی کاربران به کار می رود.

گوگل ترندز

گوگل ترندز به منظور بررسی میزان محبوبیت کلمات کلیدی در ادوار مختلف و همچنین مقایسه میزان محبوبیت کمات کلیدی با یکدیگر استفاده می شود.

Kwfinder 

کی دابلیو فایندر ابزاری آنلاین برای تحقیق کلمات کلیدی است. این ابزار میزان سرچ ماهانه کلمات را ارائه می دهد. البته آماری که ارائه می کند دقیق نیست. چون این ابزار برای گوگل انگلیسی طراحی شده و در سایر زبان ها (خصوصا فارسی که تحریم نیز هست) به خوبی عمل نمی کند. با این حال یکی از بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی است.

Keywordtool.io 

این ابزار یک ابزار بسیار کارآمد است که کلمه کلیدی مرکز را به آن می دهید و سپس تمامی LSIهای آن را در اختیارتان قرار می دهد. البته برای دریافت گزارش کامل و همچنین مشاهده تعداد جستجو (که بازهم دقیق نیست) باید اکانت این سایت را خریداری نمایید. البته برای اینکه آمار جستجوی kwfinder یا keywordtool.io اندکی به واقعیت نزدیک تر باشد، آن ها را در اعداد 6 تا 8 ضرب کنید.

Ahrefs 

یک وب سایت است که ابزارهای بسیار حرفه ای آنلاین جاسوسی رقبا را در اختیار ما قرار می دهد تا بتوانیم بک لینک سایت های رقبا را شناسایی کنیم. از این ابزار به عنوان بهترین ابزار جاسوسی بک لینک رقبا یاد می شود که البته استفاده از آن رایگان نبوده و مستلزم پرداخت هزینه است. هرچند که این سایت ابزاری پولی بوده و با توجه به نرخ دلار برای ایرانی ها گران است. اما سئوکاران به قدرت آن پی برده اند و هرچقدر هم که گران باشد، آن ها باید از ahrefs استفاده کنند.

MOZ 

این سایت نیز ابزارهایی برای جاسوسی بک لینک از رقبا دارد که امکان استفاده رایگان یا کرک شده از آن وجود دارد. این ابزار رایگان یا بسیار ارزان است و به نسبت قیمتی که دارد، اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار ما قرار می دهد. اما باز هم به قدرت ahref نمی رسد.

Alexa 

یک سایت برای حدس بازدید سایت ها است که بر اساس بازدید به آن ها رتبه می دهد. آمار این سایت دقیق نیست، اما توسط افراد تازه کار خیلی مورد مرجعیت قرار می گیرد. البته سئوکاران حرفه ای، به جای الکسا به آمار خود گوگل توجه می کنند. مهم ترین مزیت این سایت که خیلی برشمرده نمی شود ارائه لیستی از کلمات کلیدی است که رقبا از آن ورودی دارند. برای مثال ممکن است رقیب شما در کلمه بهترین سایت خرید مانتو زنانه رتبه داشته باشد و شما این مورد را ندانید، با استفاده از الکسا می توانید بفهمید که او در این کلمه رتبه کسب کرده است.

Similar Web 

این سایت هم مانند الکسا به رتبه دهی سایت ها مشغول است. مزیت سیمیلاروب استفاده از رقم حدودی بازدید به جای رتبه است. برای مثال الکسا اینطور کار می کند که مثلا رتبه سایت دیجی کالا 3 است. اما برای مثال سیمیلاروب میزان بازدید آن را 100 میلیون ماهیانه حدس می زند و می توانید درکی احتمالی از میزان بازدید سایت های مختلف از جمله سایت های رقیب به دست آورید. هر چند که الکسا معروف تر و حرفه ای تر شناخته می شود، اما گزارش هایی مبنی بر آمار دقیق تر سیمیلاروب منتشر شده است.

اصطلاحات گوگل

در این بخش به بررسی اصطلاحات گوگل می پردازیم.

کراولینگ

موتورهای جستجو نرم‌افزارهایی دارند که توسط برنامه ‌نویس‌های حرفه ‌ای طراحی‌ شده ‌اند. به این نرم ‌افزارها خزنده می‌گویند و شامل دو گروه Crawlers (خزنده‌ها) و Spiders (عنکبوت‌ها) هستند.

وظیفه این برنامه‌ها این است که هر چیزی که به وب اضافه می‌شود را بخزند. مهم نیست که مورد اضافه‌ شده متن باشد، یک صفحه از سایت باشد، کدهای برنامه ‌نویسی باشد، عکس یا ویدئو باشد یا هر چیز دیگر. ملاک خزیدن  URLصفحات است. حدوداً 60 تریلیون صفحه مجزا در وب وجود دارد که هرکدام از آن URLهای متفاوتی دارند. خزنده ‌ها آن را می‌خزند و به سراغ مرحله بعد می‌ روند.

URL

ملاک خزیدن محتواهای جدید URL است. URL مخفف کلمه Uniform Resource Locator به معنای تعیین محل منابع است. URL درواقع همان آدرس صفحات است که وقتی یک صفحه اینترنتی را باز می‌ کنیم در بالای نوار مرورگر نمایش داده می‌شود. ایده URL و طریقه استفاده از آن را برای اولین بار “تیم برنرز لی” ارائه کرد و گسترش استفاده از آن موفقیت ‌آمیز بود. URL همان متنی است که به هنگام جستجو، بالای نوار مرورگرتان ظاهر می‌شود.

Indexing (فهرست کردن)

Indexing به معنای فهرست کردن است و در این مرحله، موتورهای جستجو محتواهایی را قبلاً با توسط خزنده‌ها، اصطلاحاً خزیده یا کشف کرده‌اند، فهرست و دسته‌بندی می‌کنند. یعنی مواردی چون زبان محتوا، فرمت محتوا، تاریخ محتوا، حجم محتوا، سرعت محتوا و از همه مهم‌تر حوزه محتوا و صدها فاکتور دیگر را بررسی می‌کنند. حوزه محتوا یعنی اینکه محتوای منتشرشده در چه حوزه‌ای است؟ پزشکی، موسیقی، بازاریابی یا هر چیز دیگر. پس از فهرست بندی محتوا همه‌چیز آماده نمایش بهترین نتایج به کاربران است.

نتایج (Results)

پس آنکه موتورهای جستجو با استفاده از خزنده ‌ها مجموعه عظیمی از محتواهای مختلف را کشف کرده و با استفاده از فرایند فهرست کردن آن‌ها را دسته ‌بندی کردند، همه ‌چیز آماده نمایش بهترین و مطلوب ‌ترین نتایج به جستجوی کاربران است. کاربران وقتی چیزی را در باکس گوگل که در مرورگر قرار دارد، جستجو می کنند، نتایجی مشاهده می کنند که به این صفحات، نتایج گوگل گفته می شود.

صفحه نتایج (SERP)

فرض کنید به دنبال خرید برنج قهوه ای هستید و این کلمه را در گوگل سرچ می کنید، پس از آن که در باکس بالای مرورگر کلمه درخواستی را تایپ کرده و اینتر را می زنید، برای شما صفحاتی باز می شود که در هر صفحه 10 نتیجه قرار دارد. به این صفحات صفحه نتایج گوگل یا SERP گفته می شود.

الگوریتم های گوگل

پاندا

محتوا برای گوگل اهمیت بسیار بالایی دارد و در نتیجه با ارائه الگوریتم پاندا سعی در جلوگیری از کپی کردن محتواهای متنی، عکس و سایر موارد چندرسانه ای همچون فیلم و… دارد. با آمدن این الگوریتم کپی کردن محتوا برای سئوکاران راحت طلب کار سختی شد.

پنگوئن

مدتی بود که گوگل بک لینک را عامل کلیدی سئو سایت ها اعلام کرده بود اما قوانین خاصی برای استفاده ز ان ترتیب نداده بود، پس سئوکاران دستی باز برای انجام روش های متقلبانه داشتند و بعضا سایت های اسپم و بدردنخور بالا می آمدند، در نتیجه با ظهور الگوریتم پنگوین که تمرکز آن بر روی لینک بیلدینگ بود ، کیفیت سایت ها بهتر شد.

کبوتر

این الگوریتم بر سئو محلی تمرکز کرده و به کاربران برای کسب تجربه بیشتر در یافتن پیشنهادهای محلی برتر کمک می کند. وقتی که جستجو می کنید بیمارستان، ممکن است که هزاران سایت بیمارستانی ایندکس شده باشند و این الگوریتم با نمایش دادن نزدیک ترین بیمارستان ها سعی در ارائه تجربه سئو محلی بهتر است.

مرغ مگس خوار

الگوریتم مرغ مگس خوار بر روی کلمات کلیدی، ارتباط آن ها و پیشنهاد نتایج به کاربران کاربرد دارد. برای مثال وقتی که کلمه پسته را سرچ می کنید، پیشنهاداتی طولانی تر به شما ارائه می شود که دست الگوریتم مرغ مگس خوار در کار است.

البته الگوریتم های بسیاری وجود دارند و الگوریتم هایی که شرح داده شد، جز الگوریتم های باغ وحش گوگل هستند که مهم ترین آن ها هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *